Katera zimska oblačila lahko med seboj kombiniramo?

Zima je že več kot dobro potrkala na vrata – čeprav snega ni na pretek so temperature zunaj že nekaj časa zelo nizke. Zima je seveda tudi čas, ko moramo iz omare nujno potegniti topla zimska oblačila, med katere spadajo tako volneni puloverji, jope, pa tudi jakne in plašči. Vendar se veliko ljudi – sploh deklet – sprašuje, kako zimska oblačila med seboj kombinirati, da bomo v njih izgledali kar najbolje.

Več o zimskih oblačilih za otroke

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu jakne ali plašča?

Osrednji kos zimskega oblačila je seveda jakna ali plašč. Pri nakupu vrhnjega dela oblačil moramo biti pozorni na to, kako bomo oblačila nosili. Če si želimo nekoliko bolj športnega videza je bolje, da se odločimo za nekoliko bolj sproščeno jakno h kateri lahko oblečemo jeans hlače, še vedno pa se lahko na primer odločimo za škornje s petko in tako poudarimo svojo žensko plat. Če želimo izgledati nekoliko bolj klasično, se lahko odločimo za nakup plašča, h kateremu oblečemo krilo in bluzo, ali pa se odločimo za obleko, ki jo popestrimo z zanimivim pasom, rutko ali ogrlico.

Ko izbiramo zimsko obleko, moramo biti pozorni na kroj oblačila

Nemalokrat se zatakne tudi pri oblekah, saj dekleta pogosto ne vedo, kateri kroji oblek jim pristajajo; Če se soočamo s postavo “peščene ure”, ki – mimogrede - velja za enega izmed najbolj zaželenih tipov ženskih postav v modni industriji, se je priporočljivo odločiti za nekoliko bolj ozke obleke, ki bodo postavo še dodatno poudarile. Umislimo si lahko tudi širok pas, ki ga namestimo v pasu in tako še dodatno poudarimo obline in optično podaljšamo noge. V primeru bolj poudarjenih bokov je pametno izbirati obleke, z bolj bogatim zgornjim delom. Velikokrat izjemno pozitiven vtis naredijo volani, včasih pa lahko želen efekt dosežemo že z nekoliko močnejšo verižico. Svoj zgornji del pa lahko odlično poudarimo tudi s širšimi naramnicami ali pa z nekoliko večjim v izrezom, vendar moramo biti pozorni, da izrez kljub vsemu ne bo prevelik. Če smo zelo vitke postave lahko oblečemo obleke, ki so precej oprijete in tako še dodatno poudarimo svoje obline. Tudi V izrez na obleki bo izgledal več kot odlično.

Zimska oblačila za odrasleKvalitetna otroška zimska oblačila

Kako se je najbolje lotiti kupovanja otroških zimskih oblačil?

Poleg tega pa pri vsem tem ne smemo pozabiti niti na otroška zimska oblačila. Pri nakupovanju otroških zimskih oblačil je izjemno pomembno, da pazimo, da so vrhnja otroška zimska oblačila nepropustna za vodo, saj se vsi zavedamo, da otroci izjemno radi tekajo po snegu, se kepajo ali pa ustvarjajo snežake. Če se pri tem zmočijo, lahko to vodi vsaj v slabo voljo, včasih pa tudi v prehlad. Spodnji sloji otroških zimskih oblačil naj bodo topli, a sestavljeni iz naravnih materialov, ki so otroški koži prijazni in dihajo.  Dobro je tudi, da se vrhnji sloji otroških oblačil zapenjajo na zadrgo, saj otroci veliko enostavneje zapenjajo zadrge kot gumbe, ki velikokrat ostanejo odprti. Ker se otroci pozimi radi igrajo v snegu, je priporočljivo, da ima otroška jakna vsaj na rokah patente, ki se tesno prilegajo otroški ročici in otroka tako varujejo pred vdorom snega in vlage pod jakno.

Pri nakupovanju zimskih oblačil pa nikakor ne smemo pozabiti na kape, šale in rokavice, ki bodo poskrbeli, da nam bo zares toplo. Vedno so moderne pletene kape s cofom, ki so v nekaterih primerih podložene tudi s flisem, da nam je bolj toplo. Včasih si lahko omislimo tudi baretko, vsekakor pa moramo poskrbeti, da bodo rokavice, ki jih bodo sovpadale z izbrano kapo. Poleg kape in rokavic potrebujemo tudi šal ali rutko. Zaželeno je, da rutka popestri oblačila, ki jih imamo na sebti in tako zares naredi vtis na vse prisotne, predvsem pa na nas same, ob tem pa mora poskrbeti tudi, da nam je toplo.