Smučarska oblačila za moške, ženske in otroke: hlače, jakne ter kombinezoni

Smučarska oblačila za večino niso nekaj, kar bi kupovali vsako sezono, ampak jih nameravamo običajno uporabljati vsaj nekaj let. Da pa bi bilo to mogoče, se moramo nakupa lotiti zares premišljeno, kar pomeni predvsem to, da moramo vedeti, kaj so tiste ključne lastnosti, ki odlikujejo kvalitetne smučarske hlače ter druge kose oblačil in dodatke, ki jih nameravamo kupiti …

Kako prepoznati resnično kvalitetna smučarska oblačila?

Za kakovostna smučarska oblačila, ki so običajno sestavljena iz smučarske bunde in hlač, je značilno, da nam ponujajo optimalno zaščito pred mrazom. Če nas začne na snegu enkrat zebsti, se je namreč zelo težko ponovno ogreti, zato je precej pametneje preprečiti, da bi do tega sploh prišlo. Poleg zaščite pred nizkimi temperaturami, značilnimi za zimski čas, morajo oblačila nuditi še ustrezno zaščito pred vetrom (tu bodite pozorni predvsem na oznako W2proof, ki priča o visoki stopnji protivetrne zaščite) in pred vlago. Ko gre za zaščito pred vlago, je sicer treba poudariti, da so najboljša izbira hlače in drugi kosi oblačil, pri katerih je mogoče govoriti o tako imenovani paraprepustnosti. Se sprašujete, kaj to pomeni? Za paraprepustna oblačila je značilno, da ponujajo odlično zaščito pred vdorom vlage iz okolice, vendar pa ob tem dopuščajo izhlapevanja vlage, ki jo oddaja vaše telo. Pričakovano je namreč, da se boste med aktivnostjo znojili. Če znoj ne bi mogel izhlapevati, bi bili po več ur ujeti v mokrih oblačilih, kar je seveda idealen recept za prehlad.

            ženske smučarske hlačemoška smučarska bunda

Kakovostne smučarske hlače in bunde za moške ali ženske

V ponudbi trgovin Mana vas čakajo smučarske bunde in hlače, ki ustrezajo vsem zgoraj opisanim lastnostim.

Gre torej za oblačila, ki vas bodo izredno uspešno ščitila pred neugodnimi dejavniki, kot so mraz, veter in vlaga, pri tem pa bodo skrbela za optimalno zračnost in udobje med nošnjo.

Uporaba kvalitetnih materialov v kombinaciji s profesionalno izdelavo zagotavlja, da ne bo nikakršnih omejitev pri gibanju (npr. zaradi občutka »vezanja« v določenih predelih). Obenem so smučarske hlače opremljene z dodatno zaščito na predelih, ki so v primeru padca najbolj izpostavljeni, kar pripomore k vaši varnosti. K vsemu naštetemu pa moramo nedvomno dodati še najmanj to, da gre tudi za izjemno modna smučarska oblačila, ki jih boste z veseljem nosili in v katerih boste zagotovo blesteli na smučišču.

Kot otroška smučarska oblačila se pogosto uporabijo kar kombinezoni

Medtem ko se moški in ženske večinoma odločajo za smučarske hlače in jakne, pa starši, ki iščejo otroška smučarska oblačila, namesto dveh kosov raje izberejo kar kombinezon. Če tudi sami iščete kombinezon za svojega sina ali hčerko, vas Manina ponudba ne bo razočarala. V našem prodajnem programu vas namreč čakajo zelo raznolika otroška smučarska oblačila, med katerimi se najdejo trpežni dekliški in fantovski kombinezoni različnih velikosti. Seveda pa lahko po želji tudi za najmlajše izberete komplet, ki ga sestavljajo hlače in jakna.

otroška smučarska bunda

PONUDBA SMUČARSKE OPREME ZA OTROKE

V ponudbi še smučarske rokavice in drugi dodatki

Priprava na aktivnosti na snegu pa ne zahteva zgolj osnovnih oblačil, ampak so obenem potrebni  dodatki, ki

moške smučarske rokavice

 bodo poskrbeli, da boste zares povsem zaščiteni pred zunanjimi vplivi oz. pred hladnim in nemalokrat

vetrovnim vremenom. Dodatek, ki je zagotovo še posebej pomemben, so kvalitetne smučarske rokavice, ki jih je mogoče prav tako kupiti v naših trgovinah. Na voljo so rokavice za ženske, moške in otroke, izdelane iz materialov, ki zagotavljajo, da bodo vaše dlani prijetno tople celo v primeru izredno nizkih temperatur, hkrati pa materiali omogočajo optimalen oprijem palice brez drsenja. Med dodatki, ki so še kako uporabni v hladnih zimskih mesecih – tako na smučišču kot sicer – pa vas med drugim čakajo še tople kape in šali. Z izdelki iz naše ponudbe torej mraz vam in vaši družini resnično ne bo mogel do živega!