Kaj upoštevati ob izbiri oblačil na trgovinskih policah?

Ko se lotimo nakupovanja oblačil se velikokrat vprašamo, kaj je dan danes sploh moderno in katero oblačilo kupiti, da ga bomo z veseljem nosili veliko časa, poleg tega pa bi se morali vprašati tudi o kakovosti oblačil in o materialih in barvilih, ki so pri izdelavi oblačil uporabljeni. Pri nakupu oblačil moramo prvenstveno upoštevati lasten stil oblačenja, saj bomo tako zagotovili, da bomo oblačila radi oblekli velikokrat.

Oblačila za celo družino

Med ženskimi oblačili dekleta zelo pogosto izberejo obleke

V trgovinah Mana ponujamo tako moška kot tudi ženska oblačila. Ženske med različnimi kosti zelo rade izbirajo elegantna oblačila. Tako na primeri velikokrat izberejo klasične hlače kostima, ki jih kombinirajo s srajčko in rutko ter ženskim suknjičem, lahko pa se odločijo tudi za moderno jaknico ali plašček, ki bo popestril klasično kombinacijo. V Mani poleg elegantnih ženskih oblačil ponujamo tudi ženske jope, puloverje, prehodne jakne in majice z dolgimi rokavi.

Oglejte si ponudbo ženskih oblačil

Kako izbrati obleko, ki bo primerna za vaš tip postave?

Veliko deklet se tudi pozimi rada odloči za obleke, ki jih lahko odlično dopolnijo s škornji in zanimivimi nogavicami. Vendar je pri nakupu obleke potrebno vedeti, kateri kroj obleke ustreza našemu tipu telesa. V grobem lahko ženske postave razdelimo v tri tipe, vsakemu od naštetih tipov pa ustrezajo svoji kroji oblek:

  • Atletski tip postave - mere ramen in bokov telesa so približno enake, obseg najtanjšega dela pasu pa ni dosti manjši od obsega bokov.
  • Hruškast tip postave - boki so širši od ramen in prsi.
  • Peščena ura - obseg ramen, prsi in bokov je približno enak, najtanjši del pasu pa je vsaj 25% manjši od obsega bokov.

V primeru, atletskega tipa postave se je priporočljivo odločiti za obleke z V-izrezom ter obleke, ki so krojene na A. V primeru, ko postava spominja na obliko hruške, moramo optično ”uravnotežiti” obliko postave in je posledično dobro poudariti ramena. To lahko naredimo z različnimi modnimi dodatki, kot je an primer šal, lahko pa se odločimo za obleke z širnimi naramnicami ali volani v predelu ramen. Pomaga nam lahko tudi močnejša ogrlica. Ramena pa lahko poudarimo tudi s širšim vodoravnim izrezom na obleki, pa tudi z netopirjasto krojenimi rokavi na nadlakteh. Izbirati je priporočljivo vzorčaste ter okrašene obleke.

Če govorimo o nekoliko bolj ploski postavi, si je dobro umisliti obleko s širšim pasom, ki bo nekoliko poudarila obline telesa, seveda pa lahko k bolj zaobljenemu izgledu pripomorejo obleke z volančki. Tudi, če je postava podobna obliki peščene ure, svetujemo, da se pozornost usmeri v pas, zraven tega pa se je dobro izogibati ohlapnim oblekam, saj ohlapne obleke velikokrat porušijo razmerje telesa in nikakor ne poudarijo oblin, s katerimi se dekleta tu in tam rada pohvalijo.

V Mani smo poskrbeli tudi za pestro kolekcijo modnih oblačil za moške

V Mani pa poleg ženskih oblačil ponujamo tudi modna oblačila za moške. Moški lahko izbirate med pletenimi puloverji, srajcami, majicami z dolgimi rokavi, hlačami in seveda jaknami. Vsa oblačila lahko preprosto kombinirate med seboj in tako poskrbite, da boste ves čas oblečeni v skladu z zadnjimi modnimi trendi. Oblačila so kakovostna in prijetna, vi pa se boste v njih počutili odlično!

Moška oblačilaVeč o modnih oblačilih za moške

Tudi kolekcija oblačil za otroke je že pripravljena na policah trgovin

V naših trgovinah pa nismo pozabili niti na oblačila za naše najmlajše. Za njih smo pripravili pestro in barvito jesensko in zimsko kolekcijo. Veliko pozornosti smo namenili otroškim jaknam, ki bodo našim najmlajšim zares všeč, pa tudi grele jih bodo med igro na snegu. Seveda lahko pri nas najdete tudi otroške kape, šale in rokavice. Malčki pa bodo navdušeni tudi nad barvito kolekcijo otroških pižami z različnimi vzorci, ki jih ponujamo v trgovinah Mana.