Kakšna oblačila naj izbiramo, da bo otroku tudi pozimi toplo?

Zima je že konkretno potrkala na vrata s tem pa tudi potreba po tem, da svoje najmlajše oblečemo v prijetna in topla oblačila, ki jih bodo grela tudi v najhladnejših dneh. V trgovinah Mana vam ponujamo nekaj nasvetov o tem, kako je najbolje obleči otroka, da mu mraz, ki vlada zunaj, ne bo prišel do živega.

Eno izmed osnovnih pravil oblačenja zapoveduje, da se moramo v hladnejših dneh obleči večplastno, saj zrak, ki se med sloji oblačil ujame, zadržuje toploto, otroku pa bo tako toplo dalj časa. Spodnji sloji, sploh tisti, ki se dotikajo kože, naj bodo iz naravnih materialov, ki so otrokovi koži prijazni in dihajo ter so tako otroški koži prijazni, posledično pa povzročajo veliko manj alergij ali srbečic. Zelo hvaležen je bombaž, pri volni pa veliko otrok toži, da jih oblačilo zbada, zato se ji kljub njeni toploti velja izogibati.

Oglejte si preostalo ponudbo zimskih jaken!

Na kaj naj bomo pozorni pri izbiri vrhnjega otroškega zimskega oblačila?

Pri zunanjem oz. vrhnjem sloju otroških zimskih oblačil je potrebno paziti, da izberemo oblačilo, ki je vodoodporno in, ki ga veter ne prepiha. Samo tako, bo našemu otroku ostalo toplo skozi ves dan, možnosti prehlada pa so tako veliko manjše. Zadrga, ki zapira jaknico ali kombinizon, naj sega čisto do vratu, dobro pa je, da se preko zadrge zaprejo še gumbki in tako onemogočijo vdor vlage pod jakno. Tudi patenti na rokah in nogah naj bodo dovolj oprijeti, da sneg ne bo mogel za oblačilo, zgornji del otroškega zimskega oblačila pa bo tako uspešno varoval spodnje sloje oblačil.

Otroška zimska oblačila in kapeOtroška zimska kapa s cofki

So boljše kape ali kapuce – ali pa velja uporabiti kar oboje?

Poleg tega moramo otroku namestiti tudi otroško kapo za zimo ter tople rokavice. Pri kapah imamo res pestro izbiro. Izberemo lahko kape s cofom ali pa se odločimo za zimske kape z ušesi. Kapa zaščiti ušesa veliko bolje od kapuce, ki jo lahko najdemo na otroški zimski jakni, zato je zmeraj bolje, da se poleg kapuce, odločimo tudi za kapo. Otroške kape za zimo so navadno izdelane iz volne, še posebej tople pa so tiste kape, ki so na notranji strani podložene s flisem.  Pri izbiri otroških rokavic se je, sploh v začetku, bolje držati rokavic na en prst, saj jih bo otrok lažje oblekel, pa tudi toploto zadržujejo bolje.

Pestra ponudba otroških zimskih oblačil v trgovinah Mana

Tudi v trgovinah Mana ponujamo pester izbor otroških zimskih oblačil. Izbirate lahko med bodiji, majčkami, ter hlačami, poleg tega pa ponujamo tudi pestro ponudbo toplih in udobnih otroških puloverjev. Seveda pa pri nas nikakor nismo pozabili na otroške zimske jakne in kape za zimo. Vsi produkti so kakovostni, trpežni in kar je najpomembneje prijazni otroški koži. Vsa oblačila so na voljo v različnih velikostih, izbirate pa lahko tudi med različnimi barvami in vzorcih, ki so na oblačilih.

Poleg tega v trgovinah Mana ponujamo tudi pestro kolekcijo zimskih oblačil za odrasle. Ponujamo tako raznovrstne modele modernih jaken in plaščev za ženske kot tudi za moške, nenazadnje pa nismo pozabili niti na puloverje, hlače, jopice bluze in majice. Tudi odrasli pa boste pri nas našli veliko modelov kap, šalov in rokavic, ki vas bodo greli skozi celotno zimo.

Več o naši ponudbo otroških zimskih oblačil in zimskih oblačil za odrasle si lahko ogledate na spletni strani. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo, veseli pa bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših prodajaln, kjer si lahko otroška zimska oblačila ogledate v živo ter se prepričate tudi o tem, katera velikost bi vašemu malčku kar najbolje ustrezala.