Moška obleka je del garderobe, ki jo prej ali slej potrebuje vsak moški

Ker se vsak moški slej ali prej sreča z določenim dogodkom ali prireditvijo, ko mora obleči obleko, je dobro, da ga vsaj ena čaka pripravljena v omari. Pri nošenju obleke obstajajo določena pravila, ki jih je dobro poznati in se vsaj po večini po njih ravnati. Ne glede na prireditev, mora moški v obleki izgledati elegantno, sicer je bolje, da obleče svoja običajna oblačila in se drži svojega stila. Moški čevlji v kombinaciji s prekratkimi nogavicami neprave barve in kazanjem gole kože, so ena izmed največjih napak, ki se žal pogosto dogajajo in izničijo še tako stilsko dovršeno obleko. Dolžina nogavic naj bo do nekje do sredine meč, narejene pa naj bodo iz tanjšega in finejšega materiala. Dobro je, da tudi tisti predstavniki močnejšega spola ki nosijo obleko v službi vedo, kateri gumb naj bi moška obleka imela zaprt in kateri odprt. Tudi to je pogosta zmota, ki se je določeni držijo kot pijanec plota. Dolžina hlač mora zloščene moške čevlje prekrivati ravno prav, saj ne smejo biti nagubane. Ponudba moških čevljev je v teh časih velika, kljub temu pa morajo stilsko pristajati k obleki, še posebej če je to klasična moška obleka s hlačnicami zalikanimi na rob. Trenutna atraktivna moda ponuja zelo ozke hlače moške obleke, katere pa morajo biti krajše zato se moški čevlji vidijo v celoti. Tudi sedemosminska dolžina hlačnic je zelo aktualna, kljub temu pa je potrebno dobro premisliti kakšnega dogodka se udeležujete, da bo obleka res primerna.

Obleka

Zelo pomemben dodatek so moški čevlji

Obleke poleg moških čevljev dopolnijo moške srajce in kravate

Moška srajca je kljub temu, da je prekrita z moško jakno oz. suknjičem zelo viden del oblačila in poudari lepoto in eleganco obleke. Pri moški srajci je pomembno da je šiv rokava na robu ramena. Če sega čezenj pomeni, da velikost ni prava oz. je moška srajca prevelika ali pa ste izbrali napačen model. Izpod rokava moške jakne mora biti viden centimetrski rob srajčnega rokava, njegova dolžina pa naj bo dva centimetra pod zapestno kostjo. Slišati je zamotano, pa ni tako hudo. Moški, ki se želijo dobro počutiti v obleki in posledično v svoji koži bodo poskrbeli, da bo vse tako kot mora biti. Velike težave pa določenim povzroča izbira kravate, nakup zaradi tega prepuščajo kar partnerkam. Kravata naj bo v popolni barvni kombinaciji z moško obleko in srajco, ponovno pa je potrebno paziti ali si jo boste nadeli za v službo, nastop v javnosti, intervju ali za slovesno priložnost. Moško srajco lahko dopolnite tudi z metuljčkom, vendar le v določenih primerih. Načeloma je najprimernejša kravata, saj z njo ne morete zgrešiti. Ko se odpravljate na gala večerjo ali na drugo fino prireditev, poskrbite, da se bodo vse oči uprle v vas zaradi popolne kombinacije moške obleke, srajce in moških čevljev, ne zaradi modnega spodrsljaja.

Moški čevlji

Ne pozabite na moško srajico

Moška jakna, ki nudi sproščeno gibanje in nasploh odlično počutje

Moška jakna je pomemben del moške garderobe, njena kakovost pa vpliva na počutje tistega ki jo nosi. Modeli moških jaken se razlikujejo in prav tako je potrebno vedeti kdaj obleči kakšen model. Če govorimo o podjetjih kjer se nosijo poslovne obleke, je dovoljeno obleči bolj sproščena oblačila navadno ob petkih, vendar je kljub temu potrebno paziti na spoštljiv odnos. Sem spadajo tudi očiščeni čevlji in urejena frizura. Tudi ob raznih dogodkih v službi kot je npr. piknik, je potrebno pokazati spoštovanje do delodajalca in ostalih gostov. Moško srajco lahko zamenja polo majica, moške čevlje naj zamenjajo mokasini, obleka naj počaka v omari, vi pa posezite po  platnenih hlačah. Pravila oblačenja je potrebno v določenih primerih, še posebej v poslovnih vodah upoštevati, če želite da boste uspešno poslovali ter s svojo podobo vedno izkazovali spoštovanje drugim in sebi.

0
 Advanced issues found