Športna oblačila lahko uporabljamo v več različnih namenov. Seveda so prvotno ustvarjena za določeno športno aktivnost, lahko pa se za nošenje športnih oblačil odločimo tudi v prostem času, ko se več gibljemo in si želimo počutiti prijetno in svobodno.

Športna oblačila moramo v prvi vrsti izbrati glede na aktivnost, s katero se bomo ukvarjali. Ker smo še zmeraj v nekoliko hladnejšem obdobju, v zadnjem času pa je zapadlo tudi nekaj snega je zelo popularno smučanje in tek na smučeh, pa tudi drsanje in bordanje. Za vse omenjeno potrebujemo nekoliko debelejša športna oblačila, ki nas bodo ščitila pred mrazom in vdorom vlage od zunaj. Na drugi strani pa moramo poskrbeti, da oblačila kljub vsemu dihajo in so koži prijazna, zato je dobro, da pri izbiri športnih oblačil zagotovimo, da se bomo lahko oblekli večslojno. Proizvajalci zimskih športnih oblačil v zadnjih letih delajo predvsem na tem, da so športna oblačila čim lažja in tudi izjemno prilagodljiva telesu, kljub temu pa odlično zadržujejo toploto, poleg tega pa se trudijo, da oblačila vlago, ki nastane zaradi potu, prepuščajo vstran od telesa.

Če se ukvarjamo s tekom, fitnesom ali jogo potrebujemo drugačen tip športnih oblačil. Tukaj v poštev pridejo športne majice in športne pajkice za dekleta ter kratke hlače za moške. Tudi pri izbiri tovrstnih oblačil moramo biti pozorni na to, da so oblačila udobna in da se prilagajajo našem gibanju obenem pa prepuščajo pot izza oblačil, da naša koža lahko diha. Vse to je pri izvajanju športa izjemno pomembno, saj se bomo samo tako počutili udobno.

Smučarska jaknaŠportna zimska jakna

So športna oblačila zares namenjanja zgolj športnim aktivnostim?

Seveda pa lahko športna oblačila oblečemo tudi, če se odločimo da se na primer dobimo s prijatelji ali pa obiščemo družinski piknik. Tukaj v poštev pridejo na primer jeans hlače, ki jih kombiniramo s športnim puloverjem in športnimi copati. Dekleta se lahko odločijo tudi, da namesto jeans hlač oblečejo športne pajkice, ki jim bodo zagotovile prijeten in sproščujoč popoldan z najdražjimi. Poleg jeans hlač in športnih pajkic v poštev pridejo tudi športna krila. Seveda jih poleti lahko nadomestijo športne obleke, ki so kot ustvarjene za prosti čas, lahko pa se odločimo tudi za nakup kratkih hlač, ki jih bomo kombinirali z najljubšo športno majico in tako ustvarili sproščen in hkrati uglajen videz.

Pri nakupu športnih oblačil za otroke moramo biti pozorni na več podrobnosti?

Pri vsem skupaj pa nikakor ne smemo pozabiti na najmlajše. Tudi športna oblačila za otroke morajo biti izdelana iz koži prijaznih materialov, poleg tega pa morajo biti otrokom tudi všeč. Veliko proizvajalcev se s tem namenom odloča za potiskana otroška športna oblačila, ki jih malčki naravnost obožujejo. Še posebej pa moramo biti pozorni pri nakupu otroških vrhnjih športnih oblačil za zimo. Paziti moramo, da so oblačila pri okončinah tesno prilegajo nogam in rokam – najbolje je, da izbiramo jakne in spodnji del kombinezona s patenti, saj bomo tako preprečili vdor vlage in tudi snega. Otroka pa moramo nujno opremiti tudi s kapo in šalom. Poudariti je potrebno tudi, da otroci veliko enostavneje zapnejo zadrge, zato se velja pri nakupu jakne odločiti za takšno, ki se zapira na zadrgo, da jo bodo otroci lahko enostavno zaprli in že bodo pripravljeni na nove dogodivščine s svojimi najboljšimi prijatelji.

Preverite našo spletno trgovino in ponudbo oblačil.

Pestra ponudba športnih oblačil v trgovini Mana

V trgovinah Mana vam ponujamo različna športna oblačila za dekleta, moške pa tudi najmlajše. Vsa oblačila so izdelana iz kakovostnih materialov in so koži prijazna. Za več informacij lahko obiščete našo spletno trgovino ali pa se oglasite v eni izmed naših poslovalnic in oblačila tudi pomerite.