Magnetna plošča je v kombinaciji z detektorjem kovin učinkovit sistem


Magnetne plošče vam proizvedemo v raznih oblikah in jakostih. Plošče naredimo po vaših merah in potrebah. Glede na namen uporabe, se v ploščo lahko vgradijo neodim ali feritni magneti. Če stranka potrebuje zelo močno ploščo, se vgradijo najmočnejši neodim magneti. V primeru, da magnetna plošča ne zahteva tako velike moči, je smiselna vgradnja cenovno ugodnih feritov. Plošče se uporabljajo na transporterjih za separiranje različnih materialov. Kovinski materiali se s pomočjo plošče z lahkoto ločijo od ostalih materialov zato so separatorji eden od najučinkovitejših načinov ločevanja. Magnetni sistemi so kombinacija plošče in detektorja kovin in nudijo optimalno delovanje separatorjev. Plošče so preproste za vgradnjo. Nahajajo se na lahko dostopnih mestih za preprosto vzdrževanje oziroma čiščenje. Vgrajene so na mestih, kjer je dostop neoviran.

Magnetne plošče

NUDIMO TUDI MAGNETNA PRIJEMALA

Materiali trajnih magnetov imajo zelo širok spekter uporabe

V našem podjetju nudimo magnetne materiale NeFeB (neodim, železo, bor), ki je najmočnejši in ima zelo širok spekter uporabe, SmCo (samarij, kobalt), AlNiCo (aluminij, nikelj, kobalt) se največ uporabljajo za elektromotorje in v glasbeni industriji. Magneti feriti so najbolj razširjeni, so cenovno zelo dostopni, korozivno in kemijsko so zelo odporni. Plasto neodim in plasto feriti so mešanica materiala in polimerov. Polimeri jim dajejo zaščito pred korozivnimi vplivi zato so poleg notranje uporabe primerni tudi za zunanjo uporabo. Feritna in karbonilna jedra so različnih oblik in se lahko uporabljajo samostojno ali pa so del komponent. Nekateri materiali so zelo vsestranski, nekateri pa so primerni samo za specifičen namen.


Magnetni filtri so zelo učinkoviti pri ločevanju zelo majhnih delcev

Magnetni materialiMagnetni filtri se uporabljajo v prehrambeni, plastični, lesni in barvni industriji kjer se uporabljajo za filtriranje mikro delcev. Filtri so narejeni iz neodim materiala, ker je potrebna velika moč na majhni površini. Filtri omogočajo neovirane proizvodne procese in ker je njihovo čiščenje preprosto, ste lahko brez skrbi glede dodatnih stroškov dragih vzdrževalnih del.

VEČ O MAGNETNIH FILTRIH