Magnetni filter - definicija in uporaba


Magnetni filter za čiščenje snovi izkorišča moč magneta, ki nase privlači feromagnetne materiale. Nezaželene delce železa in drugih kovin vleče nase, dokler se ne zasiči, takrat je potrebno magnetni filter očistiti, preden nadaljujemo s filtriranjem.
Uporaba elektromagnetov, magnetnih filtrov in magnetnih materialov je v avtomobilskih in industrijskih napravah nepogrešljiva, če želimo doseči optimalno delovanje, zanesljivost in trajnost naprav, ki jih uporabljamo.


Magnetni filter očisti tudi do 100 odstotkov izredno majhnih mikro delcev iz vseh industrijskih tekočin, kjer povzroča paramagnetna kontaminacija tekočine težave. Z uporabo magnetnega filtra podaljšamo življenjsko dobo tekočine, izboljšamo kočno površino in videz izdelkov, povečamo natančnost izdelave, zmanjšamo izrabo strojev ter preprečimo zastoje in dodatne stroške, ki bi se pojavili.

demagnetilni filtermagnetna plošča za magnetno filtriranje


Podobno funkcijo kot magnetni filtri imajo tudi drugi separatorji, med katerimi so magnetna plošča, magnetna palica in magnetna rešetka, ki nase prav tako vlečejo nezaželene delce v tekočini. Poleg magnetnega filtra, sta magnetna palica in magnetna rešetka sta nepogrešljivi v plastični, lesni in prehrambeni industriji ter v industriji barv in lakov, pri prečiščevanju emulzije in tudi drugje, saj lahko učinkovito preprečita izpad proizvodnje in zmanjšata stroške popravila.


Magnetna plošča kot separator ali magnetni filter


Magnetna plošča je cenovno ugoden in robusten magnetni filter, ki je primeren za filtriranje kovinskih delcev. Enostavno jo je mogoče vgraditi v že obstoječo instalacijo, kjer na zanesljiv in ekonomičen način varuje industrijske naprave ter prepreči zastajanje proizvodnje. Učinkovitost filtra magnetne plošče variira med 70 in 90 procenti, če si pa želimo doseči višjo čistot, predlagamo več magnetov ali več različnih magnetnih filtrov oziroma sistemov.

PREVERITE CENE PERMANENTNIH MAGNETOV


V podjetju Ilirik d. o. o. za vas izdelamo filter iz magnetne ploščerazličnih dimenzij, ki bodo ustrezale vašim individualnim potrebam. Ob tem vam tudi svetujemo in pomagamo pri vseh vprašanjih, ki bi jih imeli. Smo strokovnjaki na svojem področju, a se kljub temu nenehno izobražujemo in udeležujemo seminarjev. Le tako lahko zagotavljamo, da smo zmeraj na tekočem z novo tehnologijo, ki jo vpeljujemo tudi v svoj posel.