Magnet za različne industrije, izdelava po naročilu (Ljubljana)

Magnet predstavlja nepogrešljiv element v številnih industrijah – od proizvodnje bele tehnike pa do izdelave avtomobilov. Za (avtomatizirano) delovanje mnogih naprav so torej potrebni ustrezni magneti. Magente v Ljubljani nadjete na Ulica bratov Komel 76. Podjetje Ilirik je specializirano za izdelavo najrazličnejših vrst magnetov, ki jih za vas ustvarimo po naročilu. V osnovi sta to trajni/permanentni in elektromagnet (12V idr.), znotraj te delitve pa so možne lastnosti po meri.

IZDELAVA IZJEMNO MOČNIH TRAJNIH MAGNETOV PO MERI

Različni materiali za trajni magnet: NdFeB, SmCo, AlNiCo idr.

Izbirate lahko med različnimi materiali za stalni oz. permanentni magnet kot so NdFeB, feriti, karbonilna jedra, AlNiCO, SmCo itn. Natančen seznam možnosti, ki so vam na voljo, boste našli na naši spletni strani. Od vaših konkretnih potreb pa je nato odvisno, katera opcija bi bila najustreznejša za magnet. NdFeB, ki dosega najvišjo remanenco, je zagotovo najpogostejša izbira. Vendar pa je treba tu upoštevati krhkost materiala, kar pomeni, da je nujno poskrbeti za dodatno zaščito pred korozijo. Pomanjkljivost je še slabša odpornost na visoke temperature, vendar pa so po drugi strani to izjemno močni magneti, kar je glavni razlog za njihovo razširjenost. Kadar je pri delu potrebna višja temperatura, pa načeloma bolj priporočamo SmCo (samarij-kobalt) ali pa AlNiCo, ki prenese temperature vse do 500 stopinj Celzija. Z veseljem vam bomo podrobneje predstavili prednosti in pomanjkljivosti posameznih opcij ter vam s strokovnim nasvetom pomagali pri izbiri.

magnet ndfebmagneti ljubljana 12v

Možne kompleksnejše oblike, izredno močni magneti (Ljubljana)

Zavedamo se, da so v praksi potrebni zelo različno oblikovani magneti. V Ljubljani, na sedežu našega podjetja oz. dejavnosti, zato za vas ustvarimo poljubne oblike – od osnovnih podkev, palic itn. do najkompleksnejših oblik in sistemov. To bodo hkrati dovolj močni magneti, da bodo kos zahtevani nalogi. Njihova življenjska doba je nadpovprečno dolga. Kombinacija znanja, ki ga stalno nadgrajujemo, in izkušenj s številnimi zahtevnimi projekti prinaša vrhunske rezultate, s katerimi prepričamo tudi najzahtevnejše stranke, ki ne prihajajo zgolj iz Ljubljane, ampak z vseh koncev Slovenije. Ena izmed opcij je na primer uporaba redkih zemelj, kjer so oblike resnično skorajda neomejene in brez katerih si je danes skorajda nemogoče predstavljati naprave, kot so računalniki oziroma diski, LCD-zasloni itn. Seveda pa prav tako ne bi bili izvedljivi izjemno dragoceni zdravniški pregledi z MR.

Za vas izdelamo poljuben elektromagnet – 12V in druge možnosti

Vas morda bolj kot trajni zanima elektromagnet 12V? Kot pove že samo ime, je tu magnetno polje odvisno od električnega toka in torej ni trajno. Tudi za izdelavo omenjene vrste magneta, ki se uporablja predvsem za avtomatizacijo delovanja strojev, bomo poskrbeli v podjetju Ilirik magneti iz Ljubljane. Po potrebi na koncu poskrbimo še za ustrezna testiranja, ki zagotovijo, da boste zares dobili natanko tisto, kar potrebujete, torej ustrezno napetost in tokovno moč.

Po meri izdelani pnevmatski ali hidravlični magneti – Ljubljana (Šentvid)

Kolebate med pnevmatiko in hidravliko? Slednja pride v poštev predvsem takrat, ko pnevmatika ni več kos velikosti bremena, oziroma tam, kjer so temperature izredno visoke. Izkušena ekipa strokovnjakov, zaposlenih v našem podjetju Ilirik iz Ljubljane oz. Šentvida, bo preučila vašo konkretno situacijo in vam nato predlagala najboljšo rešitev. Zadostimo lahko potrebam vsake industrije, v zadnjem času pa namenjamo še posebno veliko pozornosti izdelkom, ki se uporabljajo pri razvijanju naprav za reciklažo ipd. S tem poskušamo prispevati svoj delež k razvijanju obnovljivih virov energije in k zaščiti okolja. Če potrebujete natančnejše informacije glede želene storitve, je mogoče povpraševanje oddati kar na naši spletni strani. Seveda pa bomo veseli tudi vašega klica ali osebnega obiska (Ljubljana, Ulica bratov Komel). Poleg vrhunske kakovosti, strokovnega pristopa, tehnične podpore in hitrih dobavnih rokov vas pri nas čakajo zelo dostopne cene. Preglejte še našo ponudbo vpenjalnih sistemov ter izdelkov za manipulacijo in skladiščenje ter separacijo in detekcijo.