Magnetna sila je odvisna od oddaljenosti med dvema poloma


Magnetna silaMagnetno silo povzroča magnet ali elektromagnet v svojem polju. Magnet ima severni pol in južni pol. Nasprotna pola se privlačita, ista pa se odbijata. Z večjo razdaljo med poloma, se sila zmanjšuje. Ločimo trajne magnete in elektromagnete. Slednji za svoje delovanje potrebujejo električni tok, prilagojena je tudi sila oziroma jakost magnetnega polja. Omogočajo tudi avtomatizacijo vaših naprav in strojev.

NUDIMO TUDI MAGNETNA PRIJEMALA

Pri naših proizvodih nudimo možnost izbire polarizacije in magnetne sile

MagnetMagnete izdelujemo iz raznih materialov, ki jih dobavljamo iz celega sveta. Izbira pravega materiala je najpomembnejša za proizvodnjo vašega produkta. Pri nas vam podamo vse informacije o naših materialih, ki jih morate vedeti in vam pomagamo z nasveti kateri material, je za vaš proizvod najustreznejši. Najpogosteje se uporabljajo magneti redkih zemlj, ki imajo zelo širok spekter uporabe. Naša proizvodna tehnologija omogoča veliko različnih granulacij, neomejene oblike in njihove korozijske zaščite. Pri skoraj vseh materialih je mogoča izbira polarizacije in njena številčnost oziroma sila. Materiali in njihovi proizvodi se uporabljajo v različnih industrijah: avtomobilska, lesna, kovinsko predelovalna in druge.

PREBERITE ŠE O MAGNETNI PLOŠČI


Najpogosteje uporabljeni so neodim in feritni magneti

Magneti NdFeB so sestavljeni iz treh elementov: neodim, železo in bor in so najmočnejši. Svojih lastnosti ne izgubijo pri nizkih temperaturah, tako, da se lahko uporabljajo tudi pri temperaturah nižjih od - 40⁰C. So pa neodimi občutljivi na visoke temperature. Njihova moč oziroma sila se ne spremeni do + 80⁰C. Pri višjih temperaturah pa niso več uporabni. Kerozijsko niso dobro odporni, zato so primerni samo za notranjo uporabo. Njihov spekter uporabe je zelo širok, najpogosteje pa se uporabljajo tam, kjer je na majhnih površinah zahtevana velika moč oziroma sila, na primer v glasbeni in računalniški industriji. Feriti so cenovno ugodnejši, imajo pa manjšo moč oziroma silo in niso primerni za uporabo v okolju s temperaturo nižjo od - 40⁰C. Dobra lastnost feritov je odlična korozijska odpornost, zato so primerni za notranjo in zunanjo uporabo. Izdelujemo tudi druge proizvode kot so palice, letve in razne sisteme.

Ponudba magnetnih separatorjev in filtrov: http://ilirik.si/demagnetilne-naprave/