Elektromagneti za vrata so nuja za požarno zaščito


V primeru požara bodo elektromagneti za vrata pomagali pri omejevanju požara in posledično preprečili nevarnost za ljudi in premoženje v objektu. Seveda pa je treba na takšno zaščito misliti že prej, preden pride do požara. Ustrezna protipožarna vrata morajo biti v načrtu za vsak poslovni ali gospodarski objekt, seveda pa se izkažejo za nepogrešljive še v mnogih drugih zgradbah. Na srečo se skupaj z elektromagneti prodaja še vrsta drugih elementov, ki vam omogočajo celovito zaščito pred morebitnim požarom - elektromagnet za vrata dopolnjujejo dobra vrata, vse skupaj je povezano s kontrolno enoto, senzorji in podobnimi elementi požarne zaščite.

Elektromagneti za vrataElektromagneti prodaja
Kako delujejo elektromagneti za vrata?


Elektromagneti za vrata služijo pridržanju požarnih vrat. V normalnem stanju so vrata odprta, saj jih v takšnem položaju drži magnet. V primeru požara ta popusti in vrata se zaprejo, s tem pa omejijo širjenje požara, dima in toplote.


Elektromagnet za vrata pa je seveda uporaben tudi za druge namene. Ker se v kombinaciji z elektromagneti prodaja cela vrsta elementov, je pri uporabi mehanizma kar nekaj svobode. Poleg požarne zaščite elektromagneti za vrata pogosto upravljajo zasilne izhode in podobne prehode.


Kje se elektromagneti prodajajo?


Prava izbira za varovanje objektov so torej elektromagneti. Prodaja teh je dovolj razširjena, da lahko vsak najde pravo rešitev za svoje potrebe. V večini primerov se tak elektromagnet prodaja v kombinaciji s požarnimi vrati, seveda pa je možno kupiti elemente posebej. Če se za omejevanje požara uporabljajo elektromagneti, cena ne sme biti glavni dejavnik pri izbiri. Na srečo se včasih tudi cel sistem z elektromagneti prodaja po ugodni ceni, vsekakor pa je možno za le nekaj deset evrov najti posamezne magnete. Pri elektromagnetih cena torej ne bo problem, prav tako je dovolj pestra ponudba. Elektromagnet prodaja praktično vsak trgovec s tehničnimi izdelki in protipožarno zaščito, elektromagneti za vrata pa se pogosto najdejo tudi v ponudbi mojstrov, ki te sisteme načrtujejo in vgrajujejo.  

Več o permanentnih magnetih:www.vsi.si/ilirik/permanentni-magneti

MAGNETNE REŠETKE

MAGNETILNE NAPRAVE