Trajni magnet in magnetni filtri ter njihov namen

Tranji magnetTrajni magnet se bistveno razlikuje od trenutnih oziroma začasnih magnetov in sicer po njegovi atomski strukturi. Pri trajnih magnetih, ki jih imenujemo tudi stalni ali permanentni magneti, so atomi vedno poravnani, pri ostalih vrstah magnetov pa so atomi poravnani le ob vplivu močnega zunanjega magnetnega polja. Mnogo trajnih magnetov nastane zaradi izpostavljenosti materiala izjemno močnemu magnetnemu polju, zaradi česar se magnet po odstranitvi zunanjega magnetnega polja pretvori v permanentni magnet. Magnetni filtri se uporabljajo za filtracijo feromagnetnih kovin, zaradi česar so uporabni v različnih industrijah oziroma proizvodnjah. S prodajo magnetov se ukvarjamo tudi v podjetju Ilirik, v katerem vam bomo pred nakupom magneta z veseljem svetovali.

Magnetni filtri - kaj so?

Magnetni filtri se uporabljajo za filtriranje železa in jekla, pa tudi šibkih magnetnih delcev, kot so ostanki iz strojnega nerjavnega jekla ter iz tekočin in praškov, ki se prevažajo pod pritiskom. Magnetni filtri so lahko tudi magnetne palice, ki so sposobne filtrirati tudi najmanjše delce železa (velikosti do 30 mikronov) in šibke magnetne delce. Ker so določeni delci železa tako zelo majhni, jih s kovinskimi detektorjev ni moč zaznati, v tem primeru pa nam pridejo prav magnetni filtri. Na voljo so tudi v proizvodnji magnetov Ljubljana oziroma v podjetju Ilirik.

Permanentni magnet

Trajni magnet in njegov nakup

Trajni magnet je prisoten v vsakdanjem življenju, čeprav se tega pogosto niti ne zavedamo. Trajni magnet je del avtomobilov, uporabljajo se v proizvodnji motorjev, lahko so akustični pretvorniki, generatorji ter številne naprave in izdelki, kot so televizije, telefoni, računalniki in avdio sistemi. Če tudi v svoji proizvodnji potrebujete kvaliteten trajni magnet, nas obiščite v podjetju Ilirik, v katerem vam nudimo ugodne cene magnetov, namenjene opravljanju različnih dejavnosti. Vabljeni k ogledu širše ponudbe.

VEČ O PERMANENTNIH MAGNETIH