Elektromagnet material - kako izbrati pravi material za izdelavo magnetov?


Elektromagnet material je potrebno pred izdelavo magneta premišljeno izbrati. Za začetek je pomembno, da poznamo razliko med različnimi vrstami magnetov. Elektromagneti omogočajo pretok električnega toka oziroma je le-ta nujno potreben za ustvarjanje magnetnega polja. Z drugimi besedami - brez električnega toka magnetno polje ne obstaja. Temu moramo prilagoditi tudi material za elektromagnete. Niste prepričani, kateri material je pravi za njegovo izdelavo? Odločitev prepustite podjetju Ilirik d.o.o. v katerem se z izbiro ustreznih materialov ukvarjamo že 15 let in se zavedamo, da je izbira pravega magnetnega materiala ključnega pomena za razvoj ustreznega proizvoda.


Izdelava magnetov na podlagi ustrezno izbranega materiala


Izdelava magnetov temelji na izbiri pravega materiala. Za izdelavo permanentnega magneta potrebujemo drugačne magnetne materiale kot za izdelavo elektromagneta. Material ni lahko izbrati, oziroma so za to potrebne večletne izkušnje, ki jih v našem podjetju zagotovo imamo. Materiale za izdelavo magnetov uvrščamo v 3 skupine:

  • feromagnetiki, ki pogosto vsebujejo železo (od tod izhaja tudi njihovo ime),
  • paramagnetni materiali, pri katerih se gostota magnetnega pretoka v primerjavi z zrakom le malo poveča,
  • diamagnetni materiali (gostota magnetnega pretoka je v notranjosti manjša).


Material za elektromagnet - v podjetju Ilirik d.o.o. izbiramo le vrhunske materiale


V podjetju Ilirik d.o.o. strmimo k popolnosti, zato izbiramo le vrhunski material za elektromagnet in druge vrste magnetov. Za nas je pomemben kvaliteten material. Magnet, izdelan iz kvalitetnega materiala bo svojo funkcijo opravljal na najboljši možen način. Izdelujemo tudi kvalitetne magnetne palice, magnetne letve in magnetne sisteme, v naši ponudbi pa lahko najdete tudi magnete redkih zemlj. Imate težave z iskanjem ustreznega elektromagneta? Material bomo za vas poiskali mi, prav tako pa bomo elektromagnet izdelali upoštevajoč vaše želje in potrebe.

Nekaj o vpenjalnih sistemih:www.vsi.si/ilirik/vpenjalni-sistemi

V PONUDBI TUDI MAGNETNE PLOŠČE

VEČ O DETEKTORJIH KOVIN

Elektromagnet materialMagnetni material