Permanentni magneti vseh vrst za ločevanje kovin od drugih materialov


Nobenega dvoma ni, da so trenutno prav permanentni magneti tisti, ki omogočajo najučinkovitejšo separacijo feromagnetnih materialov od drugih materialov. Ta sposobnost je tista, zaradi katere se permanentni magnet prodaja v najrazličnejših gospodarskih in industrijskih panogah. Uporaba te rešitve je namreč zelo vsestranska in nikakor ne služi le tistim, ki si ločevanje materialov zadajo za primarno nalogo. Skoraj povsod, kjer se dela s kovino, najdejo svoje mesto tudi permanentni magneti. Cena magnetov je razmeroma ugodna, ponudba pa dovolj široka, da bo vsakdo našel rešitev za svoje potrebe!


Vrtse permanentnih magnetov v različnih vlogah


Kovina se obdeluje v najrazličnejših okoljih, tako da se v zelo raznolikih vlogah znajdejo tudi permanentni magneti. Prodaja teh cilja predvsem na industrijske uporabnike - ti imajo seveda večje potrebe po ločevanju kovin in jim pridejo še kako prav permanentni magneti, cena pa se za takšno uporabo še lažje upraviči. Najbolj izrazit primer uporabe takšnih vrst magnetov je seveda ločevanje odpadkov, kjer permanentni magnet ceno brez težav povrne, saj predstavlja glavni mehanizem delovanja podjetja. Industrijski uporabniki pa te vrste magnetov uporabljajo tudi za druge vrste separacije, čeprav je prav ločevanje odpadkov pogosta vloga tudi v obratih, ki jim to ni primarna dejavnost. Tako pogosto najdemo magnetne rešetke, filtre, vpenjalna orodja ter podobne elegantne in učinkovite rešitve, zaradi katerih se permanentni magneti prodajajo tako dobro.


Vrste permanentnih magnetov in cene


Na premislek o ceni seveda niso imuni niti permanentni magneti. Cena teh je pomemben dejavnik pri odločitvi za novo industrijsko opremo, seveda pa pri odločitvi za permanentni magnet cena ne sme biti edini ali poglavitni faktor. Ker se različne vrstepermanentnih magnetovprodajajo predvsem tistim, ki že poznajo njihovo vrednost in imajo od teh rešitev veliko korist, to običajno ni težava. Poleg tega se permanentni magnet vseh vrst prodajajo v ponudbi mnogih prodajalcev, zato je izbira zelo pestra, cene pa so dostopne. Točna številka je seveda odvisna od vrste in lastnosti magneta ter potreb uporabnika.

MEHANSKA PRIJEMALA

Permanentni magneti vseh vrst - cene

Permanentni magneti vseh vrst