Magnetno silo povzroča magnet v svojem polju

Podjetje Ilirik proizvodnja in storitve d.o.o. je podjetje, ki je usmerjeno v prihodnost z ustvarjanjem visoko kvalitetnih magnetnih materialov, ki imajo magnetno silo in jakost magnetnega polja. S pomočjo naših partnerjev soustvarjamo delovna mesta in sinergijo vidimo v napredni tehnologiji in kvalitetnimi magnetnimi materiali, ki imajo svojo magnetno silo in jih želimo povezati v visoko tehnologijo in pametno specializacijo. Imamo 15 let izkušenj v magnetni tehnologiji z materiali, ki imajo magnetne sile, obenem pa nam več letne izkušnje dajejo znanje in kompetence za naslednje projekte. V našem podjetju lahko izbirate med različnimi vrstami magnetov od elektromagnetnih materialov kot so linearni elektromagneti, pnevmatskih in hidravličnih materialov, najbolj priljubljeni pa so ndfeb trajni magneti, ki so najmočnejši trajni magneti. Vsak magnet ima svojo magnetno silo, ki jo povzroča v svojem polju. V kolikor imate glede magnetnih sil in jakosti magnetnega polja kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja in vam svetovali o pravilni izbiri.

jakost magnetnega linearnega polja


Magnetna sila je nujna za delovanje različnih naprav

Izbira pravih materialov je izjemno pomembna za vaše proizvode, saj le tako lahko deluje magnetna sila in posledično proizvod. V podjetju Ilirik d.o.o. svetujemo, optimiziramo ter dobavimo magnetne materiale, ki bodo poskrbeli za magnetno silo in različno jakost magnetnega polja. Sodelujemo s proizvajalci po celem svetu in smo prisotni na različnih strokovnih seminarjev, vse z namenom, da vam zagotovimo najboljšo storitev. Magnetno silo v osnovi povzroča izbrani magnet v svojem polju. Vsak magnet ima severni in južni pol, nasprotna pola se privlačita, enaka pola pa se odbijata. Poznamo več različnih vrst magnetov, ki se delijo na trajne magnete med katerimi je izredno priljubljen neodim magnet, ki je najmočnejša vrsta trajnih magnetov in je sestavljen iz zlitine nodima, železa in bora, ter elektromagnete, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok, imajo magnetno silo, prilagojena pa je jakost magnetnega polja, predstavnik pa je linearni elektromagnet.

JAKOST MAGNETNEGA POLJA JE ZELO POMEMBNA PRI PRIJEMALIH


Jakost magnetnega polja izmerimo z meritvami magnetne vrednosti

Poleg magnetne sile imajo vsi elektromagnetni materiali tudi magnetno polje, ki ima svojo jakost. Osnovna enota elektromagneta je navit kos žice okoli jedra iz železa, takšna tuljava oz. navitje pa ima obliko spirale, kjer se konca držita skupaj. Močnejša jakost magnetnega polja nastane, če je v jedru paramagneten material, katerega vstavimo v omenjeno tuljavo. Jakost magnetnega polja s poočjo tuljave pozvroči namagnetenje jedra, ta pa ustvari svoje lastno magnetno polje, ki ima lahko veliko večjo jakost magnetnega polja od polja tuljave. Jakost magnetnega polja izmerimo z meritvami magnetne vrednosti, a potrebujemo stalen dovod električne energije. Preden se lotimo izdelave magneta moramo tako pripraviti ves material in si natančno pogledati kako število navojev žice in material vpliva na jakost magnetnega polja pri isti napetosti. V kolikor bi radi vedeli več o jakosti magnetnega polja ali vas zanimajo stvari o magnetni sili se oglasite v našem podjetju in z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

vrsta magnetna sila


Magnetna sila, ki jo imajo magneti omogoča avtomatizacijo vaših strojev

Elektromagnetni materiali so vrste magnetov, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok, obenem pa se uporabljajo v vsakdanjem življenju, kjer je potrebno hitro spremenljivo jakostno magnetno polje (avtomatske varovalke, magnetni ventili, elektromagnetne ključavnice). Magnetna sila, ki jo povzroča magnet v svojem polju torej omogoča avtomatizacijo vaših naprav in strojev, tako da je nujna za delovanje. V našem podjetju si prizadevamo sodelovati pri novih produktih, obnovljivih virih energije, kjer vam lahko nudimo strokovno znanje, obenem pa se zavedamo naših prednosti: strokovnost, zanesljivost, hitra odzivnost ter zagotavljanje stalne kvalitete in tehnične podpore. Vsak magnet ima magnetno silo in upamo, da bo delovala tudi na vas in nas boste obiskali v našem podjetju ali nas kontaktirali po telefonu ali emailu.