Magnetne plošče so narejene za separiranje raznih materialov - pametna specializacija

V našem podjetju vam naredimo magnete v raznih oblikah in jakostih. Zelo pogosta oblika so magnetne plošče. V plošče se lahko vgradijo neodim ali feritni magneti, odvisno kakšno jakost oziroma številčnost mora imeti magnetna plošča da dosega zastavljene kriterije stranke. Magnetne plošče se uporabljajo pri separiranju raznih materialov za magnete na transporterjih. Nadtračni separatorji s ploščami, ki imajo avtomatsko odvajanje kovinskih tujkov, so zelo efektivni zato so v uporabi že desetletja. Pri nas vam ponujamo razne visoko kvalitetne separatorje z magnetnimi ploščami, ki jih izdelamo na podlagi vaših potreb. Lahko izdelamo tudi plošče z elektro ali s permanentnim magnetom. Zelo učinkovit je kombiniran magnetni sistem plošče in detektorja kovin za večjo optimizacijo procesa. Plošče lahko izdelamo v različnih dimenzijah z različnimi lastnostmi. Vgradnja oziroma namestitev magnetne plošče je preprosta, kot tudi njeno čiščenje. Predvsem pa rešitev magnetnih plošč predstavlja pametno proizvodno specializacijo.

OB PONUDBI MAGNETNIH PLOŠČ TUDI VPENJALNI SISTEMI

Magnetni filtri omogočajo filtriranje mikrodelcev

Magnetni filtri so namenjeni filtriranju majhnih mikro delcev v plastični, prehrambeni, lesni industriji ter industriji barv in lakov. Čiščenje filtrov je enostavno, vaša proizvodnja pa poteka brez nepotrebnih visokih stroškov popravil in vzdrževanj ter brez zastojev. Filtri so narejeni iz zelo močnih neodim magnetov. Ti so vgrajeni v palice, ki so sestavni del filtrov.

magnetni filter in magnetne ploščemagnetna plošča

Magnete izdelujemo iz veliko vrst različnih materialov in velikosti (npr. magnetne plošče)

Uporabljamo veliko materialov iz katerih izdelujemo naše magnete. NdFeB je sestavljen iz neodima, železa in bora. Ti so najmočnejši in imajo širok spekter uporabe. SmCo je material iz samarija in kobalta, AlNiCo je sestavljen iz aluminija, niklja in kobalta. Obe vrsti sta trajna magneta, ki se najpogosteje uporabljata v glasbeni industriji in pri elektromotorjih. Feriti so najpogosteje uporabljeni, ker so cenovno zelo ugodni. Imajo dobro moč in so kemijsko in korozivno zelo odporni. Plasto NdFeB in plasto feriti so narejeni iz magnetnega materiala in polimerov. Dodatek polimerov jih ščiti pred korozijskimi vplivi kar jim zelo razširi njihov namen uporabe. Iz omenjenih načinov priprave magentov so sestavljene tudi naše magnetne plošče.