Trajni magneti nudijo možnost izbire polarizacije in njeno številčnost

trajni magnet z močno magnetno silo iz feritnih jederTrajni magneti so vrhunski materiali, ki imajo zelo raznoliko uporabo. Proizvodna tehnologija ponuja veliko različnih granulacij glede na njihovo uporabnost, različne korozijske oblike in neomejene oblike. Nudijo izbiro polarizacije in magnetne sile oziroma številčnost. Pri nas dobite trajne magnete NdFeB, AlNiCo, SmCo, ferite, plasto ferite, plasto NdFeB, feritna jedra in karbonilna jedra. V našem podjetju izdelujemo tudi razne sisteme, letve in palice. Izdelavo trajnih magnetov prilagodimo vašim željam in potrebam. Uporabljajo se v različnih industrijah kot so avtomobilska, lesna, bela tehnika, kovinsko predelovalna in še mnoge druge. Izdelujemo tudi pnevmatske in elektro magnete AlNiCo, ki nudijo avtomatizacijo strojev in naprav.

VEČ O IZDELAVI MAGNETOV

Namestitev palic in filtrov je priporočena v izogib stroškov popravil

Magnetne rešetke in magnetne palice se najpogosteje uporabljajo v prehrambeni, plastični, lesni industriji, v industriji barv in lakov, pri prečiščevanju emulzij in podobno. Namestitev rešetk in palic priporočamo v izogib visokim stroškov popravila ali izpada proizvodnje. Magnetni filtri se uporabljajo zelo podobno kot rešetke. Izvedba filtrov je kompleksnejša od rešetk, zato so primerni za filtriranje mikrodelcev.

Trajni magneti so iz različnih materialov, ki imajo različne lastnosti in magnetne sile

sila magnetnega filtra iz feritnih jederNdFeB ali neodim trajni magneti so najmočnejši, narejeni so iz treh elementov: neodim, železo in bor. Zaradi svoje magnetne sile in majhne teže oziroma volumna, se največ uporabljajo v računalniški in glasbeni industriji, modelarstvu, pri proizvodnji elektromotorjev in še na veliko drugih področjih. Neodim trajni magneti ohranijo svoje odlične lastnosti do temperature 80⁰C, ob izpostavljanju višjim temperaturam pa trajno izgubijo svojo magnetno silo. So pa popolnoma neobčutljivi na nizke temperature, tudi nižje od -40⁰C. Industrijski magneti ali feritni trajni magneti so najcenejši in so najpogosteje uporabljeni v vseh panogah industrije, kjer ni zahtevana zelo velika moč in majhen volumen trajnega magneta. Feriti ohranjajo svoje lastnosti v temperaturnem območju od -40⁰C do +250⁰C. Feriti imajo dobro kemično in korozivno odpornost zato so zelo primerni za zunanjo uporabo. Vsekakor so magneti iz feritnih jeder zelo uporabljen produkt.