Kaj je jakost elektromagnetnega polja?


Elektromagnet je magnet, pri katerem pretok električnega toka ustvarja različne jakosti magnetnega polja. Elektromagnet ni permanentni magnet, saj magnetno polje izgine, ko tok preneha teči.
Najenostavnejši elektromagnet je narejen iz žice, ovite okoli tuljave, skozi katero teče električni tok. Z vstavitvijo feromagnetnega materiala v tuljavo dobimo jakostno veliko močnejše magnetno polje. S spremembo električnega toka je mogoče tako spreminjati tudi jakost magnetnega polja, kar je lastnost, ki se koristi na številnih področjih. Zaradi vseh mogočih aplikacij, se prodaja elektromagnetov osredotoča predvsem na industrijo.

Elektromagneti - prodaja in uporaba


Prodaja elektromagnetov je v industriji zelo razširjena. Industrijske elektromagnete najdemo v številnih električnih in elektromehaničnih napravah, kot so motorji in generatorji, transformatorji, releji, električni zvonci, elektromagnet najdemo v zvočnikih in slušalkah, sprožilih, trdih diskih, MRI napravah, pospeševalnikih delcev, elektromagneti so vgrajeni v magnetne ključavnice, indukcijske kuhalnike, pa tudi magnetna prijemala uporabljajo jakost elektromagnetnega polja. Cena elektromagnetov za produkte z elektromagneti je seveda odvisna od izdelka, ki nas zanima. Manjši so cenejši, z velikostjo in kompleksnostjo naprave pa narašča tudi cena.

jakost elektromagnetnega poljarazlične jakosti elektromagnetnega polja


V zadnjih letih razširjenost elektromagnetov zaradi vsestranskosti zelo narašča. Prodaja elektromagnetov omogoča avtomatizacijo strojev in naprav ter olajša marsikateri aspekt industrije.

ILIRIK PONUJA TUDI MODERNE MOŽNOSTI SKLADIŠČENJA


Elektromagneti - prodaja v podjetju Ilirik d. o. o.


V podjetju Ilirik d. o. o. optimiziramo in dobavljamo magnete in elektromagnetne materiale glede na vaše potrebe. Nudimo prijemala z elektromagneti, ki so enostavna za uporabo in tudi varna, saj delujejo brez električne energije, tako da tudi ob izpadu elektrike ni težav. S pomočjo elektromagnetov lahko enostavno prenašamo tudi največja in najtežja bremena, v podjetju Ilirik pa za vas optimiziramo sistem, tako da bo primeren točno za vaše potrebe. Upravljanje prijemala poteka radijsko ali iz kabine. Najrazličnejši stroji, kot so viličarji, rovokopači, roboti, hiabi in drugi prav tako omogočajo priklop sistema z elektromagneti. Cene vseh naših produktov in storitev so ugodne, ob tem pa vam svetujejo in pomagajo strokovnjaki na svojem področju.