Magnetni filtri za čisto vodo - pametna specializacija!


Čista voda je vsekakor nujna tako v gospodinjstvu kot v industriji, zato bodo magnetni filtri pomagali vsakomur, ki želi iz vode učinkovito odstraniti kovinske delce. V vodi, ki jo pijemo, ne sme biti kovinskih vsiljivcev, enako pa velja za tehnično vodo in druge tekočine v industriji. Na srečo se magnetni materiali iz tekočin učinkovito ločujejo s pomočjo permanentnih magnetov, ki zagotavljajo čistočo tekočine, ki potuje skozi magnetni filter.

pametna specializacija z magnetnimi filtripametna specializacija s permanentnimi magnetnimi filtri
Vsestranskost permanentnih magnetnih filtrov


Magnetni filtri so učinkoviti zato, ker za ločevanje kovin izkoriščajo lastnosti permanentnih oziroma trajnih magnetov, podobno kot se za soroden namen uporabljajo magnetne filtrirne rešetke. Materiali trajnih magnetov so različni, v vsakem primeru pa tak magnetni filter služi ločevanju kovin od nekovin, tudi v tekočinah. Prav zato, ker so permanentni magneti izdelani iz različnih materialov, jih je mogoče uporabljati v različnih primerih in zadostijo praktično vsaki potrebi. Temu seveda sledi tudi proizvodnja filtrov- Ljubljana nudi obilo izbire za tiste, ki iščejo raznolike magnetne filtre ali celo magnete po meri, seveda pa so magneti in magnetni filtri tudi v ponudbi mnogih drugih prodajalcev, tudi na spletu. Odločite se za pametno specializacijo proizvodnih procesov. Različni materiali trajnih magnetnih filtrovomogočajo veliko prilagodljivosti pri namembnosti filtrov, pestra izbira pa je pisana na kožo predvsem zahtevnejšim uporabnikom, na primer tistim v industriji.


Izbira in uporaba magnetnih filtrov


Magnetni filtri so na voljo v različnih izvedbah, primerni pa so za različne potrebe uporabnikov. Proizvodnja magnetov v Ljubljani zadosti širokemu spektru industrijskih uporabnikov, tudi tistim, ki želijo opremo po meri. Tako ne bo težav z izbiro filtra, saj se bo izdelek gotovo odlično izkazal v svojem primarnem namenu, ločevanju magnetnih materialov od drugih. Takšni filtri se večinoma uporabljajo za prečiščevanje vode v ogrevalnih in hladilnih sistemih, saj lahko tujki znižajo učinkovitost toplotnih črpalk in podobnih sistemov, seveda pa permanentni magneti filtričistijo tudi druge industrijske tekočine, ki ne smejo vsebovati kovinskih elementov.

SEPARACIJA IN DETEKCIJA