Magnetne rešetke za hitro in učinkovito ločevanje kovin - pametna specializacija!


Praktično povsod, kjer se dela s kovinami, bodo svoje mesto našle tudi magnetne rešetke. Te namreč zelo poenostavijo delo - če bi kovine ločevali ročno, bi vam to vzelo ogromno časa, seveda pa bi bilo to opravilo precej zahtevno in utrujajoče. Normalno torej, da se bo v tej vlogi bolje znašel magnetni filter, ki brez težav pobere magnetne materiale, druge pa enostavno prepusti skozi.


Magnetna rešetka je nujna za ločevanje sipkih kovincena za pametno specializacijo z magnetnimi rešetkami in magnetnimi ploščami


Magnetne rešetke bodo resda poenostavile delo z magnetnimi materiali, seveda pa ne pridejo v poštev pri prav vsakem opravilu, niti če je to povezano z obdelavo kovin. Najprej je treba vedeti, kateri material magnet sploh lahko privlači, nato pa je treba seveda ugotoviti, kateri materiali so prisotni na delovnem mestu in katere želite ločevati. Magnetna rešetka se bo odlično obnesla pri delu z raztresenimi kovinskimi deli, ki jih želite ločiti od drugih materialov. Z nekaj dodatnega dela lahko takšne rešetke seveda olajšajo tudi ločevanje posameznih kovinskih elementov, v nekaterih primerih tudi barvanih in nebarvanih kovin. Magneti so vsestranski pomočnik pri delu s kovinami, a le, če jih znate primerno izkoristiti.


Zgradba magnetnih rešetkpametna specializacija z magnetnimi rešetkami in magnetnimi ploščami


Magnetne rešetke so na voljo v različnih oblikah in izvedbah, v osnovi pa gre za isti princip. Gre za magnetni filter, ki prepušča nemagnetne materiale, privlači pa kovine. Magnetna rešetka je običajno izdelana iz jeklenega ogrodja, v katerem se skrivajo elektro ali permanentni magneti. Pri uporabi ti privlačijo kovinski material, magnet pa seveda ne vpliva na druge materiale, ki padejo skozi rešetko in se tako ločijo. Iz magnetne rešetke se magnet nato enostavno odstrani, tako da se pridobi še ujete kovinske materiale. Zaradi razmeroma enostavne zasnove so magnetne rešetke na voljo v zelo raznolikih oblikah, možno pa jih je izdelati tudi po meri. To pomeni, da bo magnetna rešetka odlična rešitev za mnoge potrebe na raznolikih delovnih mestih, saj so magnetne rešetke zares pametna specializacija za proizvodne procese!

POLEG REŠETK LOČEVANJE TUDI Z MAGNETNIMI PLOŠČAMI