Kateri skiro kupiti za vožnjo po mestu in kateri za izvajanje trikov?

Skiro je vsaj v mestnih jedrih vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo, ki nas bo pripeljalo od točke A do točke B v relativno kratkem času. Dan danes obstajajo različne vrste skirojev med katerimi lahko posameznik izbira. Če skiro kupujemo za mestno vožnjo in ga bomo uporabljali predvsem zato, da nas bo pripeljal od točke a do točke b, je bolje, da izberemo skiro z nekoliko večjimi kolesi, ki nam bodo lahko ponudila bolj udobno vožnjo. Na skirojih z manjšimi kolesi bomo namreč dodobra občutili vsako grbino, na katero bomo naleteli na cestišču. Dan danes so za vožnjo po mestu do dobra poznani tudi električni skiroji, ki nam omogočajo še nekoliko hitrejše gibanje in so s sedalom, ki ga ponujajo, tudi zelo udobni.

Skiroji za trike

Ker se število uporabnikov električnih skirojev iz leta v leto povečuje, se seveda povečuje tudi število nesreč, ki so posledica vožnje s skirojem. Prav zato moramo pri njegovi uporabi nujno uporabljati čelado, ki nas bo zaščitila v primeru padca in posledično udarca v glavo. Nekateri električni skiroji imajo trde pnevmatike, vendar vam pri nas kljub temu priporočamo pnevmatike na zrak. Tlak v pnevmatikah mora biti optimalen, da se izognemo predrtju. Če je tlak prenizek, se pnevmatike bolj upogibajo in s tem se poveča površina, s katero je pnevmatika v stiku. To poveča možnost predrtja, če povozite oster predmet, prav tako pa povečate možnost deformacije pnevmatike, ko zadenete robnik pločnika.

Kaj vse je potrebno upoštevati ob nakupu skiroja za izvajanje trikov?

Stunt skiro Director

Seveda pa skiroja ne uporabljamo le za prevoz na krajše razdalje. Zelo veliko ljudi se odloči za nakup skiroja za trike, saj je ta vožnja postala zelo popularna tudi v Sloveniji. Skiro za trike se precej razlikuje od udobnega mestnega skiroja in ponuja tudi precej več okretnosti in agilnosti. Skiro za trike ali stunt skiro, kot ga tudi imenujemo, nudi veliko mero zabave tako odraslim kot tudi otrokom. Skiro za trike je praktično prevozno sredstvo, saj ga, ko prispemo na cilj enostavno zložimo in ga odnesemo s sabo, posledično pa nimamo težav s parkiranjem. Če se odločate o tem, kateri skiro kupiti, je potrebno najprej ugotoviti ali potrebujete skiro za umirjeno vožnjo ali ga boste uporabljali tudi za izvedbo različnih trikov in skokov. Če želite udobno in umirjeno vožnjo je bolje, da se odločite za skiro z velikimi kolesi, ki vam bo to tudi omogočil. Na zadnjem kolesu takšnih skirojev je nameščena zavora, ki vam bo nudila hitro, varno in enostavno ustavljanje.

Za ljubitelje nekoliko bolj vratolomnih manevrov v vožnji so zelo primerni skiroji za trike, ki jih ponujamo tudi v trgovini G Sport. Ta vam bo omogočil uresničitev vaših najbolj adrenalinskih sanj. Konstrukcija skiroja je trdna in kompaktna, zato se boste lahko izurili v trikih in skokih, o katerih ste lahko do sedaj le sanjali. S klasičnim skirojem je težko izvajati razne obrate in skoke, zato so skiroji za trike posebej prilagojeni z ojačanim ogrodjem in kvalitetnimi kolesi, ki pri izvajanju trikov nudijo stabilnost in varnost. Vsekakor pa je potrebno pri izvajanju prav vseh športov najprej pomisliti na varnost. Tudi če imate občutek, da svoj skiro za trike popolnoma obvladate, je priporočljivo nositi čelado, ki vas bo zavarovala v primeru padcev in udarcev. Zavedati se je potrebno, da vas velikokrat opazujejo tudi otroci in če se boste obnašali odgovorno, bodo tudi otroci podzavestno povezali skiro in čelado in jo brez ugovarjanja dali na glavo. Zaradi izvajanja raznih skokov, obratov in trikov je na freestyle skiroju zelo priporočljivo nositi še ščitnike za kolena, zapestja ali komolce, saj lahko kar hitro pride do poškodb. Na izbiro je veliko različnih modelov, pri katerih lahko prilagajate velikost, ščitniki pa se tako dobro prilegajo vašim sklepom. Nemalokrat slišimo, da smo zaradi ščitnikov neokretni in da je izvajanje trikov na skiroju zaradi njih težje. Vendar lahko z gotovostjo zatrdimo, da zaradi nošenja kakovostnih ščitnikov ne bo izvajanje trikov pri uporabi skiroja za skakanje popolnoma nič oteženo, zaradi njih boste kvečjemu pridobili potrebno samozavest saj se boste počutili varno, ko boste stopili na skiro. Čelada pa naj bo na glavi ves čas učenja in izvajanja trikov.

Poleg skirojev v trgovini G Sport ponujamo tudi pester nabor dodatkov za skiro

V trgovini G Sport vam ponujamo pestro ponudbo različnih tipov kvalitetnih skirojev. Izbirate lahko med tistimi bolj udobnimi in tistimi, s katerimi boste lahko uresničili prav vse adrenalinske sanje. Pri nas pa ponujamo tudi različne dodatke za skiro. Med drugim je mogoče naročiti skiro gume. Kolesa je skiroju občasno potrebno zamenjati. Pri nas ponujamo pestro izbiro gum za skiro, tako pa boste dosegli, da bo vaš skiro izgledal prav tako, kot ste si zmeraj želeli.Gume za skiroEden izmed zelo priročnih dodatkov, ki jih lahko uporabimo predvsem pri skirojih za trike je trak, s pomočjo katerega si lahko skiro oprtamo čez ramo in ga tako brez težav vedno nesemo s seboj.