Trampolin ter mreža za trampolin in drugi dodatki – vse na enem mestu

Trampolin je zagotovo eden izmed najboljših pripomočkov za združevanje zabave in rekreacije – omogoča aktivno preživljanje prostega časa, ne da bi imeli pri tem občutek, da gre za mučno in neprijetno vadbo. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je namenjen zgolj otrokom, ga pogosto z veseljem uporabljajo tudi odrasli. V tem primeru je seveda potrebna nekoliko trpežnejša ponjava za trampolin oziroma ponjava, ki prenese večje obremenitve. Podobno kot za ponjavo pa velja tudi za druge osnovne sestavne dele in za manjše rezervne dele. Če iščete pripomoček, ki ga bo uporabljala vsa družina, morate biti torej pozorni na to, da izberete model z ustrezno nosilnostjo.

Trampolin z močno ponjavo in obrobo za otroke

Osnovni sestavni deli: ogrodje, ponjava in obroba za trampolin

Ponjava za trampolin je eden izmed treh osnovnih elementov. Drugi oz. primarni, na katerega pritrdimo ponjavo s pomočjo vzmeti, je ogrodje, ki mora biti prav tako izdelano iz vzdržljivih materialov, obenem pa je pomembno, da se pri montaži uporabijo kakovostni vezni in pritrdilni elementi, ki bodo poskrbeli za stabilnost in s tem za varnost celotne konstrukcije. Tretji osnovni element pa je obroba za trampolin (tipična širina obrobe je 25 centimetrov). Seveda pa lahko nato po želji trampolin nadgrajujete z najrazličnejšimi dodatki. Če gre na primer za pripomoček, ki se bo uporabljal na prostem, je zelo priporočljiva uporaba pokrival. Ta namreč poskrbijo za zaščito pred najrazličnejšimi vremenskimi vplivi – tako pred dežjem in snegom kot pred močnimi sončnimi žarki.

Uporaba pokrivala torej pripomore k podaljšanju življenjske dobe materialov, iz katerih je izdelan vaš trampolin. Rezervni deli zato ne bodo potrebni tako pogosto, saj bo nevarnost za hitro obrabo posameznih elementov manjša. Za lažjo uporabo oz. dostop se lahko dodajo še stopnice, ki so še posebej praktične za manjše otroke, k večji varnosti med uporabo pa bo pripomogla zaščitna pena za palice. V ponudbi spletne trgovine G-SPORT vas čakajo trampolini različnih dimenzij, med katerimi najdete modele za zunanjo in notranjo uporabo (informacijo o nosilnosti oz. o največji dovoljeni obremenitvi preverite v opisih posameznih modelov), hkrati pa vam je na voljo pester nabor dodatne opreme, ki omogoča še več sproščenosti in udobja ter večjo varnost.

Kakovostni trampolin z močno mrežo in obrobo

Mreža za trampolin poskrbi za dodatno varnost

Staršem, ki jih skrbi varnost otrok med uporabo, vsekakor močno priporočamo, da poskrbite, da se namesti kakovostna mreža za trampolin. Posledično boste brez skrbi, saj bo zaščitna mreža preprečila padce. Če bi se otroci morda nekoliko preveč vživeli v skakanje, jih bo torej mreža prestregla, zato ne bo nevarnosti za poškodbe. Mreža za trampolin omogoča enostaven dostop, saj ima posebno odprtino, ki se uporablja za vhod in za izhod, pri odpiranju in zapiranju odprtine na mreži pa si pomagate z zadrgo. Če želite, se lahko na zadrgo namesti varnostna ključavnica – otroci tako ne bodo mogli po lastni volji odpirati zadrge in s tem mreže.

Da bo mreža opravljala svojo nalogo zares optimalno, mora biti seveda pravilno izbrana. Pri nakupu zaščitne mreže morate upoštevati predvsem število nog oziroma palic. Hkrati pa vam svetujemo, da skrbite za redno preverjanje mreže. Celo najkakovostnejši in najbolj vzdržljivi materiali se namreč sčasoma obrabijo. Če opazite manjše poškodbe na mreži, jo je torej dobro čim prej zamenjati, preden se na mreži pojavijo večje luknje oz. raztrganine, ki bi predstavljale varnostno tveganje.

Obrabljena ponjava za trampolin mora biti nemudoma zamenjana

Podobni varnostni napotki kot za mrežo veljajo tudi za osnovne sestavne dele, še posebej za ponjavo. Ponjava se namreč po določenem času obrabi, običajno po nekaj letih – odvisno od pogostosti uporabe, od tega, ali ste uporabljali zaščitno pokrivalo, od obremenitve ponjave itn. Obrabljena ponjava za trampolin predstavlja resno tveganje za nezgode, zato jo morate nemudoma zamenjati. To ne bo težava, če se odločite za nakup v spletni trgovini G-SPORT, kjer vas čaka pester nabor ponjav različnih dimenzij. Pred nakupom se prepričajte, da ste izbrali ustrezen premer ponjave, poleg tega pa je nujno, da se ujema tudi število zank za vzmeti. Če potrebujete pomoč pri izbiri, vam z veseljem pomagamo z nasvetom. Vse ponjave iz naše ponudbe so izdelane iz nadpovprečno trpežnih materialov, obenem pa se lahko naše ponjave pohvalijo z izjemno odpornostjo na ultravijolične sončne žarke. Življenjska doba posamezne ponjave je zato nadpovprečno dolga, celo v primeru večjih in pogostejših obremenitev ter izpostavljenosti manj ugodnim vremenskim vplivom.

Ponjava za trampolin je koristna tudi v druge namene

Obnovite stari trampolin: rezervni deli od A do Ž

V naši spletni trgovini pa vas ne nazadnje čakajo še različni manjši rezervni deli, s katerimi hitro in enostavno obnovite svoj trenutni trampolin. Rezervni deli, ki so vam na voljo, med drugim vključujejo čepe za napenjanje mreže, pritrdilne nosilce za ogrodje, vijake za palice, sidra, vzmeti, nadomestne nosilne palice in zaščitno krilo. Poleg manjših rezervnih delov so vam na voljo še nadomestne obrobe (pri izbiri ustrezne obrobe je glavna informacija, ki vas mora zanimati, premer) in deli nosilne konstrukcije/okvirja. S temi rezervnimi deli je mogoče poskrbeti za kakovostno obnovo, kar bo zagotovo prispevalo k ogromnemu številu ur sproščene, brezskrbne zabave vaših otrok oziroma celotne družine.

Poleg trampolinov in potrebnih rezervnih delov oz. potrošnega materiala zanje, pa lahko v spletni trgovini G-sport najdete tudi druge rekvizite, namenjene športu in zabavi.