Kje se žoga za vadbo najpogosteje uporablja?

Žoga za vadbo je stalna oprema pri najrazličnejših vadbah. Uporabljamo jo tako pri aerobni vadbi, še pogosteje pa jo uporabljamo pri vadbi z utežmi in pri funkcionalni vadbi. Z žogo za vadbo je mogoče krepiti mišice, treniramo lahko tudi svoje ravnotežje, prav tako pa lahko z žogo za vadbo izvajamo različne funkcionalne vaje, ki pripomorejo k izboljšanju težav s hrbtenico in drugimi deli telesa.

Vendar žoge za vadbo ni mogoče uporabljati zgolj pri vadbi, pač pa je dobro tudi, če jo uporabimo zgolj za sedenje pri pisalni mizi. Žoga za vadbo nas bo namreč silila v pravilno vzravnano držo, bolečine v hrbtu ob večurnem sedenju pa bodo tako veliko manjše kot bi bile, če bi skrčeni sedeli na pisalnem stolu, pa tudi naša hrbtenica bo bolj zdrava. Zaradi pravilne vzravnane drže bodo manjše tudi možnosti poškodbe hrbtenice.

Preverite tudi ponudbo pilates opreme >>>

Za razvoj različnih mišičnih skupin lahko poskrbimo tudi z žogami medicinkami

Poleg žoge za vadbo pa se pri dejanskem treningu veliko krat uporabljajo tudi žoge medicinke in ravnotežne polžoge. Žoge medicinke so odlično nadomestilo utežem pri izvajanju trebušnjakov in drugih funkcionalnih vaj. Ravnotežne polžoge predstavljajo ”nadgradnjo” ravnotežnih desk, ki postajajo vse bolj dolgočasne, saj jih lahko uporabljamo zgolj za strogo določene vaje. Na drugi strani so polžoge vsestransko uporabne, saj nam ne pomagajo zgolj pri treningu ravnotežja, pač pa tudi pri stabilizaciji in razvoju ter utrditvi (novih) mišičnih skupin. Tako lahko na njih izvajamo serije različnih vaj – od trebušnjakov, sklec, planka pa tudi drugih ravnotežnih vaj.

Za žogo medicinko so primerne predvsem naslednje vaje:

  • Izpadni korak: vajo lahko izvajamo kot dejansko vajo ali pa jo uporabljamo kot del ogrevalnih vaj. Vaja bo v pogon spravila vse mišice: mišice nog, zadnjice, jedra, hrbtne mišice in tudi mišice rok. Žogo ves čas držimo pred seboj, vodoravno s podlago in izvajamo izpadni korak.
  • Upogib trupa: vaja je odlična za krepitev stabilizatorjev trupa, vključuje pa tudi roke in ramena. Previdni moramo biti le pri rotaciji - zgornji del telesa (od medenice) rotiramo vedno v celoti. Če nismo prepričani o pravilnosti izvedbe, naredimo upogib trupa brez rotacije.
  • Skleca na medicinki: s sklecami na medicinski žogi treniramo dvojno - krepimo roke, poleg tega pa je to odličen trening tudi za stabilizatorje, saj moramo za pravilno izvedbo na nestabilni podlagi vložiti veliko več truda. Napredni lahko izvajamo skleco na eni roki.
  • Počep in met medicinke: od stene moramo biti oddaljeni toliko, da bomo odbito žogo ujeli ne, da bi nam bilo treba prestopiti. Zato na začetku naredimo nekaj poskusnih metov. Vajo izvajamo eksplozivno. Ko se dvignemo iz počepa, vržemo žogo ob steno z vso močjo.

Žoga za skakanjeŽoga za različne vadbe

Pestra ponudba različne opreme za vadbo v spletni trgovini G-Sport

V trgovini G-sport ponujamo tako žoge za vadbo kot tudi žoge za skakanje. Žoge za skakanje bodo predvsem mikavne tistim najmlajšim, ki se šele učijo motorike, žoge pa jim bodo posledično pri njenem razvoju tudi pomagale. Ker se zavedamo, da je po treningu masaža izjemno pomembna, smo poleg žog za vadbo in žog za skakanje pripravili tudi ponudbo masažnih žog, s katerimi bomo lahko dobro sprostili vse mišice v našem telesu. Vsi naši produkti so izdelani iz kakovostnih in trpežnih materialov, ki žogam za skakanje, medicinkam in drugim pripomočkom zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

Vas zanima več o žogah za vadbo ali pa morda o žogah za skakanje? Vso ponudbo si lahko ogledate na naši spletni trgovini, kjer lahko želene izdelke zgolj z nekaj kliki tudi naročite. Pokličite pa nas lahko tudi po telefonu ali pa nas kontaktirate po e-pošti in z veseljem vam bomo postregli z dodatnimi informacijami o produktih, ki vas zanimajo.