Fitnes pripomočki vas bodo pripeljali do želenega cilja kar doma

Fitnes pripomočki bodo dopolnili vašo aerobno vadbo in z njihovo pomočjo boste zase naredili več in bolj intenzivno. Pomembno je, da najdete ravnovesje preden se lotite gibanja. Ključnega pomena je motivacija, ne glede na to ali imate cel kup fitnes pripomočkov ali ne. Pazljivi morate biti, da ne prečkate meje zdravega počutja, da poslušate svoje telo in da vedno pazite na svojo varnost. Osnovni fitnes pripomoček za vas je blazina za vadbo. Ob nakupu pazite, da blazina ne drsi in da je enostavna za čiščenje. Ko razmišljate o domačih fitnes pripomočkih nikar ne pozabite na set uteži, ki bo odličen za krepitev mišic in doseganje želenega tonusa ter na fitnes rokavice. V domači zbirki je dobro imeti tudi elastične trakove, ki so vrhunski fitnes pripomočki za domačo vadbo. So majhni, praktični, prenosni in izjemno učinkoviti. Zelo uporabni so mini elastični trakovi katerih barve označujejo intenziteto raztezanja. Najboljši fitnes pripomočki za kardiovaskularno vadbo so kolebnice, pri njihovem nakupu morate paziti le na pravo dolžino. Kettlebell uteži so fitnes pripomočki, ki imajo široko možnost uporabe in pri pravilni vadbi omogočajo pridobivanje tako na moči, kot na kondiciji. Tudi pri njihovi uporabi priporočamo fitnes rokavice. Pri nakupu pa nikar ne pozabite na steper, ki bo poskrbel za vaš kardiovaskularni sistem. Če imate malo več prostora si privoščite še fitnes vrvi, ki bodo ojačale vaša zapestja in ramena. Vadba z njimi je videti lahka, vendar to sploh ne drži. Poizkusite!

NE POZABITE NITI NA PODLOGO ZA VADBO!

Ročke za sklece omogočajo povečanje moči in intenzivnost gibanja

Ročke za sklece štejemo med najbolj učinkovite pripomočke za krepitev prsnih mišic, tricepsov in ramen. Vadba z njimi je boljša izbira kot klasična izvedba sklec, saj nudijo povečanje intenzivnosti in več udobja. Delujejo kot nekakšen blažilec, ker ni pritiska na dlani, pomagate pa si lahko tudi z fitnes rokavicami. Ročke za sklece omogočajo narediti več ponovitev vaj kot običajno izvajanje sklec, zaradi njihove višine pa se lahko bistveno bolj spustite k tlom. Namestite jih lahko tako, da vadite določeno skupino mišic. Če boste ročke za sklece postavili v širino ramen ali širše, bodo aktivne ramenske mišice, če pa so ročke postavljene bolj skupaj, boste izvajali vaje za triceps. Pri rednem izvajanju sklec, vam bodo ročke za sklece razbremenile zapestja in dlani, omogočile vam bodo dodatno povečanje gibanja in moči, vi pa se boste lažje osredotočili na ramena, triceps in prsne mišice. V naši ponudbi lahko najdete tudi vrtljive ročke za sklece, s pomočjo katerih se aktivira več mišičnih skupin (trebušne mišice, ramenski del in prsni del). Uporaba vrtljivih ročk za sklece ravno tako zmanjša obremenitev in napetost v sklepih ter zapestjih, roke lahko rotirate do 90 stopinj. Tudi pri vadbi z vrtljivimi ročkami za sklece vam priporočamo uporabo fitnes rokavic.

Fitnes pripomočki rokaviceRočke za sklece v fitnesu

Steper bo pripomogel h krepitvi mišic nog in zadnjice

Steper je naprava, ki lahko najde prostor v vsakem domu, saj je majhen in primeren za vsakogar ne glede na telesno kondicijo ter starost. S steperjem boste učinkovito okrepili mišice nog in zadnjice, izboljšali telesno kondicijo ter jo kasneje tudi vzdrževali. Neprekinjeno gibanje pri uporabi steperja poveča srčni utrip, s tem pa pospeši krvni obtok po vsem telesu in mu dovaja kri bogato s kisikom. Z redno vadbo s steperjem boste zmanjšali telesno težo in maščobne obloge ter pridobili mišično maso. Dobro počutje, oblikovanje telesa, povečevanje mišičnega tonusa, krepitev srčno žilnih funkcij in dihalnega sistema, kurjenje kalorij in maščob – to je največ kar lahko storite za svoje telo in svoje zdravje.

Fitnes vrvi spadajo med fitnes pripomočke za funkcionalno vadbo

Vadbene fitnes vrvi poskrbijo za povečanje moči ramenskega obroča in trupa ter za okrepitev zapestja. Fitnes vrvi so narejene iz visokokakovostnega močnega najlona in prevlečene s posebno prevleko, ki vrvi ščiti pred poškodbami. Na koncih so ergonomsko oblikovani ročaji. Fitnes vrvi so idealne za intenzivne in krožne treninge ter so primerne za notranjo in zunanjo uporabo.