Žoga za vadbo bo izboljšala vašo držo in splošno počutje

Žoga za vadbo je odličen pripomoček za utrjevanje in krepitev več mišičnih skupin, tudi notranjih mišic trebuha in spodnjega dela hrbta. Le te so najpomembnejše za dobro držo ter za nadzor in uravnavanje gibanja. Zaradi nestabilnosti žoge za vadbo, sedenje na njej spodbuja predvsem mišice spodnjega dela trebuha v nenehno delo in telo se brez posebnega naprezanja krepi ne da bi to sploh opazili. Poleg tega povečuje srčni utrip in pripomore pri porabi kalorij kar je vedno dobrodošlo. Sicer samo sedenje na žogi za vadbo ni dovolj da mišice postanejo takšne kot v reklamah, bo pa zagotovo pripomoglo k zmanjšanju bolečin v hrbtenici in kot preventivna zaščita pred njimi. Žogo za vadbo je mogoče uporabljati v kombinaciji z drugimi fitnes pripomočki. Dvigovanje uteži stoje ali sede na tleh ne vključi toliko mišic kot stanje ali sedenje na nestabilni podlagi, torej si lahko dvigovanje uteži ˝otežite˝ z balance trainerjem ali z žogo za vadbo. Redni treningi s steperjem za aerobiko, balance trainerjem in ostalimi fitnes pripomočki bodo zelo hitro izboljšali vašo telesno pripravljenost in splošno počutje, zato si čim prej pripravite podlogo za vadbo in začnite s treningom.

Žoga za vadbo

Balance trainer popestri  trening in pomaga pri zdravljenju poškodb

Balance trainer je pripomoček za krepitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koordinacije. Izboljšal bo vašo gibalno učinkovitost, kontrolo nad mišično močjo, natančnost gibanja ter pripomogel pri učvrstitvi sklepov. Poleg tega je balance trainer odličen fitnes pripomoček za trening zbranosti, koncentracije in vztrajnosti. Z njegovo pomočjo si lahko pomagate pri sanaciji poškodb sklepov ali pa balance trainer uporabljate kot preventivo. Za krepitev oz. izboljšanje ravnotežja ni potrebno izvajati vaje z visoko intenzivnostjo, torej prihranite korakanje in skakanje za steper za aerobiko. Balance trainer zahteva počasno in metodično gibanje, ki bo vključilo vaše celotno telo, tudi glavo. Za dobro ravnotežje potrebujete močne hrbtne in trebušne mišice. Da bodo v trening vključene tudi roke, si pomagajte z utežmi ali drugimi fitnes pripomočki, noge pa lahko obremenite s počepi ali nagibom naprej.

Balance trainer


Več o tem

Uporaba steperja za aerobiko poviša srčni utrip in napolni telo s kisikom

Stopanje gor in dol na steper za aerobiko se morda ne sliši posebno privlačno ali zdravo vendar temu ni tako. S pospešitvijo srčnega utripa zaradi precejšnje intenzivnosti vadbe boste zelo dobro poskrbeli za zdravje srca in ožilja, povečali moč mišic in kosti, s pomočjo uteži ali drugih fitnes pripomočkov pa še ojačili zgornji del telesa. Obstaja veliko različnih vaj ki jih lahko izvajate na steperju za aerobiko. Te vas bodo dodobra utrudile, vi pa boste veliko naredili za svoje telo. Po visoko intenzivni vadbi boste z veseljem legli na podlogo za vadbo in naredili še vaje na tleh, s tem pa bo trening popoln.

Več o tem

Podloga za vadbo je nujna pri jogi, pilatesu in aerobiki

Podlogo za vadbo lahko uporabljate doma, ali pa jo odnesete s seboj na trening, da vam ne bo potrebno ležati na blazini kjer je ležal že nekdo drug. Ni prijeten občutek, da se z obrazom dotikate prepotene in morda celo umazane blazine. Tudi podlogo za vadbo lahko uporabljate v kombinaciji z drugimi fitnes pripomočki. Žoga za vadbo je uporabna tudi pri vajah kjer ležite na tleh in so noge dvignjene. Trda podlaga vašemu treningu ne bo pripomogla. Kvalitetna podloga za vadbo mora biti narejena iz materiala ki preprečuje drsenje in se ne viha. Ne sme vpijati vlage in njeno čiščenje naj bo enostavno. Kakovostni materiali iz katere so narejene podloge za vadbo so večinoma antibakterijski, poleg tega pa so vzdržljivi in imajo dolgo življenjsko dobo. Če razmišljate o nakupu žoge za vadbo, balance trainerja, steperja za aerobiko ali drugih fitnes pripomočkov, nas poiščite na spletu in si oglejte našo pestro ponudbo po ugodnih cenah.