Elastični trakovi za vadbo poskrbijo za lahkotno vadbo

Elastični trakovi za vadbo so vse bolj priljubljen pripomoček pri športni vadbi. Razloga za njihovo priljubljenost sta predvsem ta, da so izjemno odlična vadbena oprema ter da so preprosti za prenašanje. Elastični trakovi dokazujejo, da ne potrebujemo drage športne opreme, da ostanemo aktivni in v formi. Vse to lahko dosežemo z redno vadbo iz udobja svojega doma. Vse bolj hiter tempo življenja nas prisili, da z določenimi obveznostmi odlašamo, ali jih popolnoma opustimo. S pomočjo elastičnih trakov preprosto in hitro športno vadbo opravimo doma, ko čakamo, da se opere ali posuši perilo.

Elastični trakovi omogočajo prilagojeno vadboRazlične izvedbe elastičnih trakov za različne vaje

Uporaba elastičnih trakov za vadbo je ključna za krepitev mišic

Elastični trakovi za vadbo niso pogosta izbira le za krepitev mišic doma, temveč so tudi izvrsten pripomoček v profesionalnem športu in pri rehabilitaciji. Uporabljajo se za krepitev in razvoj mišic trebuha, hrbta, rok in prsi ter za krepitev stegenskih in zadnjičnih mišic. Elastičnost ustvarja upor, ki ga morajo mišice premagovati skozi celoten potek vaj. Dolžino elastičnega traku prilagajamo z navijanjem okoli dlani s čimer prilagodimo tudi intenzivnost vadbe. Daljši je trak, preprostejše je izvajanje vaj, krajši je trak, večjo moč potrebujemo za izvajanje vaj. Kakšen trak bomo izbrali, je odvisno od tega, kako težavne vaje bomo izvajali. Najlažja težavnost je primerna za vse, ki ga potrebujejo kot pripomoček pri rehabilitaciji in starostnike. Srednjo težavnost pogosto izberejo ženske ali osebe, ki si želijo srednje zahtevne vadbe. Po težki težavnosti pa posežejo vsi, ki so že v formi.

Pestra ponudba elastičnih trakov v podjetju G Sport d.o.o.

V podjetju G-sport d.o.o. imamo pestro ponudbo elastičnih trakov za vadbo, ki se razlikujejo po težavnosti. Na voljo so elastični trakovi LifeFit Flexband, elastični trakovi 1200 x 150 x 0.5 mm, elastični trakovi LiveUp, elastični trakovi Merco 1200 x 150 in elastični trakovi 0,55. Narejeni so iz kakovostnega in vzdržljivega lateksa, razlikujejo se glede na težavnost, ki je med 0,25 mm do 0,7 mm. Aerobni elastični trakovi so vodilni pripomoček za vadbo v športnih centrih in centrih za medicinsko rehabilitacijo. Z njihovo pomočjo lahko izvajamo vaje za celo telo in ustvarimo simulacijo vadbe na fitnes napravah. Elastični trakovi nam omogočajo kakovostno vadbo, pri kateri se mišice krčijo in raztezajo, podobno kot pri vadbi s klasičnimi utežmi. S svojo elastičnostjo zagotovijo pravilno vadbo, saj poskrbijo za izvajanje gibov v različne smeri, kar razporedi napor mišic. Kupimo jih lahko v različnih barvah, njihova dolžina je 1,2 m in širina 15 cm. Razlikujejo se v debelini. Ta določa težavnost vadbe z njimi. In sicer 0, 25 mm je zelo lahka, 0,4 mm srednja težavnost, 0,5 mm težja težavnost in 0,65 mm zelo težka težavnost. Primerni so za izkušene športnike in za začetnike. So poceni in sijajen pripomoček za vadbo doma. Najbolje pa je to, da za razliko od drugih vadbenih pripomočkov ne potrebujejo veliko prostora za shranjevanje.

Elastični trak je primeren za vadbo povsod

Vaje z elastičnim trakom za noge izboljšajo prekrvavitev v nogah

Vaje z elastičnim trakom za noge so odlične za krepitev stegenskih mišic, hkrati pa z redno vadbo izboljšamo prekrvavitev. Najprej se uležemo na hrbet, pokrčimo izbrano nogo za 90° in napnemo elastični trak čez stopala. Okoli rok, ki sta pokrčeni ob telesu, 1x navijmo elastični trak. Skrčeno nogo nato iztegnemo in ponovno pokrčimo. S tem ustvarimo upor proti elastičnemu traku. Vajo ponovimo še na drugi nogi. Za krepitev stegenskih in zadnjičnih mišic je brca nazaj idealna vaja z elastičnim trakom. Vajo začnemo z rokami naslonjeni ob steno. Ta nam bo skozi vajo nudila oporo. Elastični trak namestimo malce nad kolena, katera rahlo pokrčimo. Z malce pokrčeno nogo brcnemo nazaj. Da bo vaja z elastičnim trakom za noge nadvse učinkovita, jo ponovimo vsaj 10-krat. Dobra vaja je tudi počep, kjer elastični trak namestimo nad kolena, noge postavimo malo navzven, širše od bokov in počepnemo. Položaj zadržimo nekaj sekund in vajo ponovimo vsaj 20-krat.

Vaje z elastičnim trakom so nadvse raznolike in tudi zahtevne

Izvajanje vaj z elastičnim trakom je sijajno za krepitev in razvoj mišic. S pomočjo elastičnega traku je mogoče opravljati vaje za celo telo. Za vse začetnike je pomembno, da izvajamo vaje enakomerno, nadzorovano in počasi. S tem si bomo zagotovili pravilno opravljanje vaj in preprečili morebitne poškodbe, ki bi nastale ob nepravilni vadbi. Vaje z elastičnim trakom izvajajmo po sklopih. Vsak sklop naj vsebuje 7 do 8 ponovitev vaj, nato naj sledi minutni premor. Izkoristimo ga za krepčanje z vodo ali za sprostitev mišic. Šele, ko dodobra obvladamo vaje z elastičnim trakom, jih lahko stopnjujemo v 11 do 12 ponovitev. Pred začetkom vadbe je ogrevanje izjemnega pomena. Ogrevanje je najbolje začeti s tresenjem stopal, nog, dlani in rok. Nato s krožnimi gibi v obe smeri razgibamo gležnje, boke, zapestja, rame, roke in vrat. Z usmerjenimi boki naprej, obrnimo trup od leve proti desni. Naredimo še nekaj predklonov, visokih poskokov, počepov in poskusimo teči na mestu, pri čemer dvigamo kolena čim višje. Z uporabo elastičnih trakov je mogoče izvajati najrazličnejše vaje za noge, zgornje hrbtne mišice, trebuh, zadnjico ali za krepitev celega telesa.

IZBERITE FITNES ELASTIKE ZA VSAKODNEVNO VADBO