Skiroji za trike navdušujejo vse generacije

Skiro je prevozno sredstvo, ki navdušuje vse generacije. Če starejši raje posežejo po tistih klasičnih, mlajši vselej posežejo po skirojih za trike. Toda kateri skiro kupiti? V podjetju G-sport d.o.o. imamo na voljo različne skiroje, ki se razlikujejo glede na stabilnost, težo, starost in material. Katerega boste izbrali, je seveda odvisno, komu je namenjen. Če bo novi prejemnik skiroja začetnik, je najbolje izbrati osnovni skiro, kateri je primeren za freestyle vožnjo. Čeprav so iz malo slabše zlitine, nam dovoljujejo izvedbo nekaterih trikov, niso pa zasnovani za vožnjo v skate parku. Vešči uporabniki skirojev najraje posežejo po tako imenovanih nadaljevalnih skirojih. Ti so boljše kakovosti in stabilnosti. Kljub boljši kakovosti tudi ti niso namenjeni zahtevnejšim trikom. Izredno priljubljena izbira za začetnike, kot tudi vešče uporabnike sta skiroja za trike Raven Evolution Rookie in Spartan Skiro Stunt XXL. Za izkušene uporabnike so primernejši skiroji Slamm. Njihova robustna zasnova je idealna za freestyle vožnjo s skirojem in zahtevnejše trike v skate parku. Kar je čudovito pri skirojih, je to, da so skoraj vsi modeli primerni za začetnike. To pride prav še posebej pri mlajših navdušencih nad vožnjo s skirojem, ki precej hitro osvojijo osnove in si želijo naučiti še kakšen bolj zapleten trik.

Skiro je odlično prevozno sredstvoSkiro Spartan za mlajšo in starejšo generacijo

Kaj pravzaprav je skiro za trike?

Skiro za trike je, tako kot že ime samo po sebi pove, skiro, s katerim lahko izvajamo trike in skačemo. Narejeni so iz trpežnih in vzdržljivih materialov, katerih glavna odlika je njihova lahkost. Najpogosteje sta to titan ali jeklena zlitina. Imajo malce drugačno obliko kot osnovni skiroji. Ta je razlog za lažje obvladovanje in izvajanje trikov. So nadvse odporni na udarce, niso zložljivi, nimajo nastavljive višine krmila in vzdržijo veliko pritiska.

Kateri skiro nam bo najbolj odgovarjal?

Kateri skiro bomo izbrali, določa več dejavnikov, ki jih moramo upoštevati. Ti dejavniki so ležaji, kolesa, višina krmila in platišča, na katera so pritrjena kolesa. Ležaji skiroja za trike so neverjetno pomemben dejavnik, ki ga moramo upoštevati, ko se odločamo, kateri skiro kupiti. Označeni so z ABEC in številkami 1, 3, 5, 7 in 9. Večje število ležaja pomeni bolj natančno izdelavo. Prav tako določa hitrejše in enostavnejše vrtenje koles. Skiro za trike lahko z večjimi kolesi doseže večjo hitrost, toda s tem izgubi stabilnost. Platišča skiroja so navadno izdelana iz aluminija ali polipropilena. Obojna platišča se ponašajo z izjemno lahkostjo, le da so platišča iz aluminija neprožna, kar daje skiroju stabilnost, platišča iz polipropilena pa prožna, toda dosti manj odporna proti mehanskim poškodbam. Skiro za trike moramo izbrati tudi glede na svoje izkušnje. Tisti z izkušnjami z vožnjo po skate parku in izvajanjem trikov bodo izbrali takšen skiro z nižjim krmilom. Tisti malo manj izkušeni, bodo izbrali skiro s pravilno višino krmila. Ta je nekje med boki in pasom. Kateri skiro kupiti torej, določa višina krmila, ki jo izmerimo sami. Najprej izmerimo višino krmila in nato še svojo višino od tal do boka. Priporočljiva je višina med krmilom in boki.

Stunt Skiro Slam Classic - odlična izbira za maksimalno stabilnost

Zaradi kakovostne izdelave je Stunt skiro Slamm Classic VII primeren za vse vrste vožnje. Freestyle, po U-rampah in za trike. Sestavljajo ga PU 100 mm kolesa z ABEC 9 kromiranimi ležaji, trdote 88 A, ki zagotavljajo maksimalno stabilnost in nizek kotalni upor, aluminijasta platišča in kompozitna zavora 110 mm Convex Carbon steel. Močan okvir mu omogoča nosilnost do 100 kg, izjemno stabilna in vzdržljiva zasnova pa izvajanje zahtevnih trikov. Vožnjo s skirojem izboljšuje nizka stojna plošča in široka razdalja ročajev na krmilu.

Skiro za trike navdušuje

Skiroji za trike Evolution Rookie odlikuje nizka teža

Skiro za trike Raven Evolution Rookie je skakalni skiro primeren za izvajanje trikov, vožnjo po U-rampah in freestyle vožnjo. Nosilnost tega skakalnega skiroja je 100 kg. Njegovo težišče je zaradi nizke stojne plošče bolj pri tleh. To izboljša kontrolo vožnje. Skiro za trike Raven Evolution Rookie odlikuje izjemna mehansko obstojna oblika T. Le ta mu daje odlično togost. Da je njegova teža le 3,04 kg, omogoča ogljikovo jeklo, iz katerega je narejeno. To skrbi za majhno težo in trdnost. Za kakovost vožnje s skirojem poskrbijo tudi PU 100 mm kolesa z ABEC 9 ogljikovimi ležaji, trdote 88 A, ki zagotavljajo odlično stabilnost in nizek kotalni upor. Širina krmila je 43 cm, dolžina kakovostnih ročajev iz gume, ki nudijo izjemen oprijem, pa 13 cm.

Spartan Skiro Stunt XXL je primeren za otroke in odrasle

Spartan Skiro Stunt XXL je skiro za trike namenjen vožnji po pump track progi oziroma freestyle vožnji. Ima vzdržljiv in kompakten okvir ter PU 200 x 30 mm kolesa z ABEC 7 ležaji. Kakovostno izdelan skiro odlikujejo sodobna oblika, obstojna barva in BMX udobni gumijasti ročaji, ki nudijo dober oprijem. Sprednje kolo in krmilo sta trdno povezana s sponko, ki ima tri dodatne vijake. Debela kovina in dodatno ojačani varjeni šivi nudijo skiroju maksimalno varnost in vzdržnost. Stabilna zasnova skiroja in široka razdalja ročajev na krmilu pa omogočata boljšo kontrolo in posledično boljši nadzor nad izvajanjem trikov. Višina krmila je 95 cm, njegova nosilnost pa 100 kg. S svojo zmogljivostjo je primeren tako za otroke kot za odrasle.

DODATKI ZA SKIROJE - VSE KAR POTREBUJETE