Hokej je nadvse priljubljen zimski šport, ki ga spremljajo množice

Hokejska oprema

Hokej je šport, ki ga obožujejo množice ljudi po vsem svetu. Gre za moštveni šport, posamezno moštvo pa sestavlja 6 igralcev. Igra se največkrat odvija na ledu. Igra se 3x po 20 minut z možnostjo podaljška in kazenskih strelov ob neodločenem rezultatu. Zmaga moštvo, ki večkrat zabije hokejski pak v gol nasprotnega moštva.

Kaj moramo vedeti, ki se odločimo za nakup hokejskih drsalk?

Ena izmed osnovne hokejske opreme, ki jo za igranje hokeja potrebujemo, so seveda drsalke, ki pa se kar precej razlikujejo od umetnostnih drsalk. Verjetno najbolj prepoznavna razlika je njihovo ukrivljeno rezilo, poleg tega pa so drsalke tudi drugače nabrušene, na sprednji konici rezila pa ne vsebujejo zarezic, ki umetnostnim drsalcem omogočajo izvajanje različnih akrobacij.

Ko se odločimo za nakup hokejskih drsalk se moramo osredotočiti na več dejavnikov, saj bomo samo tako zagotovili, da nam bodo drsalke omogočale udobno in atraktivno igro hokeja. Seveda moramo najprej preveriti ali so nam drsalke prav. Navadno so hokejske drsalke za število ali celo dve manjše od našega standardnega obuvala. Ko drsalke zapremo in se postavimo ravno, se morajo konice naših prstov rahlo dotikati sprednje stene drsalke. Ko bomo kolena nekoliko pokrčili in prečilo z drsanjem se bo noga po drsalki premaknila za nekaj milimetrov nazaj in pritiska ne bomo več čutili.

moške hokejske drsalke ice pro

V trgovini G-Sport ponujamo pestro ponudbo hokejske opreme. Odločite se lahko za nakup različnih drsalk med katerimi so trenutno zelo popularne moške hokejske drsalke Ice pro v številki 38, ki se lahko pohvalijo z izjemno udobnim čevljem, stranke pa se rade odločajo tudi za Nijdam hokejske drsalke v številkah od  38 do 46 z mrežastim čevljem iz poliestra in klasično pritrjenimi vezalkami.

V trgovini G Sport ponujamo pestro izbiro hokejske opreme

Seveda pa samo z drsalkami hokeja ne moremo igrati. Potrebujemo tudi hokejski pak, hokejski gol, palice in ščitnike. Vse to lahko naročite v naši spletni trgovini. Ponujamo ščitnike za kolena in komolce, čelade hlače, suspenzorje in hokejsko opremo za vratarja.

V hokeju je zelo pomembna zaščita telesa, saj se lahko v nasprotnem primeru hitro pokodujemo. Hokejski ščitniki za ramena Reebok 3K JR 2011 je v prvi vrsti namenjen za rekreativne igralce. Nudi udobje in zaščito med igranjem. Protector je lahek in zagotavlja odlično zaščito pred udarci nad večjo površino. Lahko pa se odločite tudi za nakup hokejskih ščitnikov za ramena Reebok 7K JR, ki ponujajo številne funkcije, ki omogočajo odlično mobilnost in hkrati ohranjajo visoko raven zaščite. Pri igranju hokeja nujno potrebujemo tudi zaščito za komolce. Hokejska zaščita za komolec Reebok 10K je anatomsko oblikovana in ščiti komolec v pravilnem položaju.

Da je igra prijetna, potrebujemo tudi udobne hlače za hokej, ki nam omogočajo gibanje, hkrati pa nam zagotavljajo dobro zaščito. Hokejske hlače Easton omogočajo udobno prileganje in odlično stopnjo zaščite z zelo privlačno obliko. Hlače so zelo lahke in namenjene najširšemu krogu igralcev. Ker so anatomsko oblikovane in trdno oblazinjene, omogočajo popolno svobodo gibanja. Alternativo predstavljajo hokejske zaščitne hlače CCM RBZ 110, ki so narejene iz izredno lahkega in izjemno obstojnega ter trpežnega zunanjega materiala. Hlače lahko imajo dvignjen ščitnik za hrbtenico, bočno stran s povečano zaščito ter ojačano zaščito v predelu ledvic. Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi zbirko hokejskih čelad in palic, ki smo jih pripravili za vas.

PREVERITE CELOTNO PONUDBO HOKEJSKE OPREME

Hokejska torba predstavlja nepogrešljiv del hokejske opreme

Ker je hokejske opreme kar nekaj, si je zelo priročno omisliti tudi hokejsko torbo, kamor bomo vso opremo spravili in jo tako enostavno prenašali do drsališča in nazaj. Zelo dobro izbiro predstavlja hokejska torba Fischer na kolesih, saj omogoča lažji transport. Torba je zelo prostorna, s sistemom prezračevanja, ojačanim dnom ter zložljivim ročajem.

hokejska torba Fisher

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, vse izdelke pa lahko naročite kar v naši spletni trgovini. Seveda pa vas vabimo tudi v našo poslovalnico, kjer si lahko hokejsko opremo ogledate v živo in jo tudi pomerite, mi pa vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri.