Aerobika doma: kako izbrati pravi steper in druge pripomočke?

Aerobika je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih oblik vadbe oziroma telesne aktivnosti. Gre za vadbo, ki je izjemno učinkovita pri oblikovanju postave, hkrati pa ima aerobika pozitiven vpliv na zdravje, predvsem na srce in ožilje. Seveda pa aerobika ni samo koristna, ampak je hkrati zabavna in sproščujoča – še posebej z zanimivimi pripomočki, ki omogočajo izvajanje večjega nabora raznolikih vaj. Z njimi vam zagotovo ne bo postalo dolgčas.

Steper za aerobiko

Nekaterim bolj ustreza aerobika v domačem okolju, drugim v skupini

Kadar se omenja aerobika, mnogi najprej pomislijo na skupinsko oz. vodeno vadbo. Ta opcija ima sicer res določene prednosti, predvsem na začetku. Na tečaju denimo lažje osvojite osnovne vaje, hkrati pa vas to, da vadite v skupini, motivira. Če veste, da večinoma niste najbolj vztrajni, ko gre za redno gibanje, je vsekakor pametno, da imate tovrstno »varovalo«. Škoda bi namreč bilo, da obupate, še preden dobro začnete in začnete uživati v vseh koristih, ki jih prinaša aktivno življenje. Sčasoma, ko postanete nekoliko bolj disciplinirani, pa lahko začnete vaje izvajati kar doma. Medtem lahko poslušate najljubšo glasbo ali pa uživate v epizodi svoje priljubljene serije, kar je nedvomno pomembna prednost, ki jo ima vadba doma. Poleg tega s tem prihranite precej časa, ne nazadnje pa tudi denarja. Seveda pa boste za začetek potrebovali nekaj osnovne opreme. Verjetno najpomembnejši pripomoček je steper za aerobiko …

Kaj je najpomembnejša lastnost, ki jo mora imeti steper za aerobiko?

Kakovosten steper za aerobiko mora biti v prvi vrsti varen za uporabo. To najprej pomeni zadostno stabilnost oz. nosilnost. Pri nakupu bodite zato pozorni na to, kolikšna je maksimalna obremenitev. Poleg tega pa je izredno pomembno, da je steper za aerobiko zaščiten z nedrsečo prevleko. Tempo postane včasih precej hiter, kar pomeni, da površno izdelan steper za aerobiko hitro privede do poškodb. Raje torej ne tvegajte, ampak dajte prednost kvaliteti, kar velja za praktično vse vadbene pripomočke. Priporočamo sicer še, da izberete steper za aerobiko, ki omogoča prilagajanje višine. Tovrstni steper za aerobiko je sicer običajno nekoliko dražji, vendar je opcija prilagajanja intenzivnosti vaj vsekakor zelo zaželena.

Hula hop obroč omogoča tako učinkovito kot izjemno zabavno vadbo

Kdo pravi, da mora biti telovadba monotona in mučna! Z zabavnimi pripomočki, kot je na primer hula hop obroč, zlahka popestrite svojo običajno rutino. Obenem pa je to pripomoček, ki ima izredno pozitiven vpliv na oblikovanje postave. Občasno se je torej dobro prepustiti »otroškim vzgibom« in spremeniti telovadbo v navihano igro.

Digitalna kolebnica poskrbi za še več motivacije

Zanimiv kos opreme za domačo vadbo, ki prav tako združuje koristno z zabavnim, je tudi kolebnica, še posebej digitalna. Na prostem jo je mogoče uporabljati precejšen del leta, če vam bivanjske razmere to dopuščajo, pa jo lahko pozimi oziroma ob slabšem vremenu uporabljate kar v stanovanju. Njena prednost je, da jo zlahka prenašamo in da zavzame zelo malo prostora za shranjevanje. Digitalna kolebnica, ki običajno ni bistveno dražja od klasične, vam omogoča spremljanje števila poskokov (včasih pa še nekaterih drugih parametrov), kar vas bo zagotovo še dodatno motiviralo.

Digitalna kolebnica za aerobiko

Dodatni pripomočki: elastični trak, podloge za vadbo, žoge za skakanje itn.

Vso našteto opremo za domačo vadbo boste našli v spletni trgovini G-SPORT: steper za aerobiko, hula hop obroč idr. Poleg tega vas v ponudbi čakajo še mnogi drugi dodatki, ki so primerni tako za aerobiko kot za  pilates. S tem imamo v mislih elastični trak, različne podloge, žoge, ravnotežne plošče … Med drugim vam nudimo tudi elastični trak v kolutu, ki je primeren predvsem za vadbene in rehabilitacijske centre. Obenem pa vas v naši spletni trgovini čaka še oprema za mnoge druge športe: rolke, čolni, smuči, drsalke, košarkarske, nogometne in rokometne žoge, loparji za badminton in tenis ter še mnogo več.