V novem šolskem letu boste morda potrebovali novo košarkarsko opremo

Po koncu počitnic, ki so jih otroci večino časa preživeli na igriščih in se zabavali z vrstniki, bo prišel čas novega šolskega leta. Spet bodo izbirali obšolske dejavnosti v katere se bodo vključili. Morda jim je na igrišču postala všeč košarkarska žoga in jih navdušila za resnejši trening. Če so velikokrat zadeli skozi košarkarski obroč, je mogoče prav košarka tista za kar so nadarjeni in v katero se bodo usmerili. Potem imate starši nalogo, da jih spodbujate. Skupaj z njimi mečite skozi košarkarski obroč, naučite jih kakšno funkcijo ima v praksi košarkarska tabla, skratka čim več prostega časa preživite z njimi na igrišču in jim olajšajte začetek. Seveda bodo potrebovali tudi novo košarkarsko opremo, da bodo lahko nemoteno in udobno trenirali. Košarkarska oprema za fante in punce je različna, pa si je vseeno precej podobna. Za malčke, ki si želijo gibanja, za motivacijo kupite športni dres kot ga imajo odrasli (to jim veliko pomeni), košarkarski koš pa jim priskrbite nastavljiv. Tako bo vaš otrok še dolgo časa lahko vadil in užival s svojo košarkarsko žogo. Če se sprašujete kdaj je pravi čas, da za svoj podmladek kupite pravo košarkarsko opremo, vedite da so marsikateri svetovno znani športniki začeli s svojo kariero že pri petih letih. Pri nas obstajajo programi narejeni za šolarje od sedem let naprej, ko že razumejo pravila in lahko vodijo košarkarsko žogo preko celega igrišča, lahko pa vključite tudi manjše otroke.

Košarkarska oprema

Katera je prava velikost košarkarske žoge in kakšen naj bo košarkarski koš

Ko otroku kupujete košarkarsko opremo, se pozanimajte kako velika naj bo košarkarska žoga, saj je njihova velikost različna. Lahko ga včlanite v mini košarko, kjer so treningi namenjeni najmlajšim – od šestega do dvanajstega leta. Otroci se spoznajo s košarkarsko opremo, učijo se osnov vodenja košarkarske žoge ter vseh ostalih spretnosti in kmalu v začetku že poskušajo zadeti vsaj košarkarski obroč. Ko začnejo, učenje poteka skozi igro in kaj kmalu je mogoče prepoznati koga ta šport res zanima in kdo bo še velikokrat zadel košarkarski koš. Kaj kmalu jim je jasno kako nasprotniku preprečiti zadetek in hitro začnejo zelo dobro loviti košarkarsko žogo ter jo izmikati nasprotniku. Možnost prilagoditve košarkarske opreme je v tem času zelo pomembna in praktična. Nastavljivi košarkarski koš je zaradi te lastnosti uporaben dolga leta. Pri tej starosti je nastavljen na višino od 260 do 305 centimetrov, da otroci ne izgubijo volje. Tudi mišice v rokah še nimajo toliko razvite, da bi z lahkoto zadeli vsaj košarkarski obroč, zato je zelo pomembno, da je njegova višina prilagojena njihovim zmožnostim. Košarkarska oprema je dosegljiva povsod in lahko jo kupite že za zelo nizke cene. Pri nakupu se prepričajte od kod izhaja in iz kakšnih materialov je sestavljena oz. narejena, saj nizka cena ne zagotavlja vedno optimalne kvalitete. Kupujte le od znanih proizvajalcev – košarkarska oprema naj bo preverjena.

Košarkarska žoga

Oglejte si ponudbo košarkarskih žog

Košarkarska tabla igra pomembno vlogo pri metanju na koš

Košarkarska tabla je v pomoč pri orientaciji metanja na koš in je opremljena s kvadratom, ki pripomore k lažjemu zadetku. Že iz fizike je znano, da je odbojni kot enak vpadnemu, po istem principu se uporablja kvadrat na košarkarski tabli. Košarkarsko tablo lahko namestite na zunanjih igriščih, v notranjih dvoranah in telovadnicah, prav tako pa jo lahko vidite postavljeno pred marsikatero hišo ali blokom. Izdelana je iz akrila, steklenih vlaken, lesa in drugih materialov nanjo pa je pritrjen Košarkarski obroč, največkrat iz jekla. Ta je opremljen z mrežico iz najlona, ki jo je enostavno menjati. Vsa košarkarska oprema v naši ponudbi je od znanih proizvajalcev, ki prisegajo na kakovost in zanjo tudi jamčijo. Z nakupom preko spleta boste prihranili pri času saj boste imeli v trenutku vso ponudbo kot na dlani in lahko boste v miru razmislili kaj je najprimerneje za vas.

Izberite sebi primerno košarkarsko tablo