Kako se lotiti nakupa svojega prvega skiroja?

Skiro je nadvse popularno sredstvo, ki služi prevozu od točke a do točke b že kar nekaj let. Najprej smo poznali skiroje, ob katerih se je bilo potrebno poganjati, dan danes pa je veliko električnih skirojev, ki nas bodo na želeno lokacijo pripeljal brez našega truda.

V zadnjih letih pa so zelo popularni postali tudi skiroji za izvajanje trikov, s katerimi vozimo po pump trackih. So nekoliko drugačni kot navadni skiroji, kar omogoča lažje upravljanje in izvajanje trikov. Skiroje za trik imenujemo tudi stunt skiroji. Od navadnega skiroja se razlikujejo po tem, da se jih ne da zložiti, izdelani so iz močnejših materialov, ki so lažji od materialov iz katerih so izdelani standardni skiroji. Najpogostejša sta na primer jeklena zlitina in titan. Gre za materiale, ki prenesejo veliko pritiska, poleg tega pa so odporni tudi na udarce.  Če se odločimo, da bomo s svojim skirojem izvajali trike, je nujno, da si priskrbimo stunt skiro, saj je izvajanje trikov z navadnim skirojem nevarno, poleg tega pa bo pustilo poškodbe tudi na skiroju.

Skiro

Ko izbiramo skiro za trike moramo biti pozorni na to, da zmeraj izberemo pravo višino skiroja. Krmilo mora segati nekje med pasom in boki (če kupujemo navaden skiro, nam bo krmilo segalo nekoliko višje). Načeloma velja pravilo, da bolj kot smo izkušeni in več trikov kot si želimo narediti, nižje naj bo krmilo.

Pri navadnih skirojih ločimo stoječe skiroje in takšne skiroje s sedežem. Poleg tega pa jih lahko ločimo tudi po kolescih. Nekateri skiroji imajo manjša trda kolesca, spet drugi skiroji imajo večja napihljiva kolesca. Načeloma so skiroji z večjimi in napihljivimi kolesci primernejši za daljše vožnje, saj so tudi veliko bolj udobni. Seveda pa ločimo tudi med skiroji za odrasle in med skiroji za otroke.

Kateri skiro za otroka izbrati izmed vseh, ki jih ponujamo v G sportu?

V podjetju G sport se lahko pohvalimo s pestro izbiro skirojev tako za otroke kot tudi za odrasle. Med otroškimi skiroji je zelo priljubljen skiro Laura, ki ima kolesa v premeru 145mm in abec ležaje ter zadnjo nožno zavoro, nogico ter trak za prenašanje. Tudi otroški skiro Spartan Steel Scooter je zelo priljubljen, saj ima po višini nastavljivo krmilo in je tako primeren za otroke od 4 leta naprej. Za tiste najmlajše pa ponujamo tudi skiroje, ki imajo spredaj dva koleščka, ki otrokom omogočata enostavno vožnjo. Zelo priljubljen je Skiro Croxer Nicole z LED kolesi. Skiro se lahko pohvali s stabilnim ogrodjem, nastavljivim krmilom v treh višinah in nosilnostjo do 50 kg. Podoben mu je skiro Croxer Arielle z LED kolesi, ki poskrbi, da so vaši najmlajši na cesti zmeraj dobro vidni. Za tiste res najmlajše pa bo poskrbel trikolesni skiro Nijdam z nastavljivim sedežem. Primeren je za malčke od 12. meseca dalje. Je izredno domiselno zasnovan, saj vam omogoča, namestitev sedeža, v kolikor se malček še ni sposoben čisto sam voziti dlje časa. Nato ga lahko spremenite v navaden 3-kolesni skiro za otroke do 50kg.

Skiro Spartan Steel ScooterSkiro Croxer Arielle

Seveda pa pri nas ponujamo tudi skiroje za odrasle. Izbirate lahko tako med skiroji z malimi in skiroji z napihljivimi kolesi. Med skiroji z napihljivimi kolesi se stranke velikokrat odločijo za Skiro Straight, ki se lahko pohvali z aluminijastim okvirjem, ročno zavoro in kolesi v premeru 200mm. Dekleta nekoliko raje posegajo po Skiro Spartan Jumbo ali Skiro Dots, saj se jim navadno bolj odpade barva.

V naši trgovini ponujamo tudi dodatno opremo za skiroje

Poleg skirojev lahko pri nas kupite tudi dodatno opremo, ki jo za vožnjo potrebujete. Ponujamo vse – od skiro gum pa tudi do zaščitne opreme kot so čelade in ščitniki. Celotno ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer vam je oprema na voljo že samo z nekaj kliki, seveda pa smo ves čas na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja.