SUP je vse bolj popularen šport tudi pri nas

SUP deskaSUP, ki je okrajšava za stand up paddeling, predstavlja šport, ki se je do danes tudi v Sloveniji kar popularen. Gre za stoječe veslanje na surfu podobni deski. Sup deske lahko glede na njihovo obliko, pa tudi glede na namen za katerega jo uporabljamo, razdelimo v pet kategorij:

  • vsestranske sup deske (allround),
  • raziskovalne sup deske (touring),
  • tekmovalne sup deske (race),
  • sup deske za valove (sup surf) ter
  • sup deske za divje vode.

Da bo izkušnja na SUP-u kar se da prijetna in edinstvena, moramo biti pri izbiri supa pozorni na nekaj podrobnosti. Deska mora biti vzdržljiva. Poleg tega naj bo konstrukcija deske dobra - pomembno je predvsem, da se sup pod težo suparja ne upogiba in lomi. Tukaj imajo prednost trde deske, če pa se odločimo za desko, ki jo bomo napihnili, bodimo pozorni, da bo napihnjena dovolj dobro, da veslanje ne bo oteženo. Deska naj bo trdna in neprepustna, poleg tega pa naj bo priročna za nošenje.

Preverite tudi preostalo ponudbo športnih pripomočkov

Pred nakupom supa in sup vesla se moramo vprašati tudi, kdo bo desko uporabljal. Če jo bomo uporabljali izključno sami, se lahko odločimo za izbiro tiste deske, ki nam bo po vseh lastnostih tudi najbolj ustrezala. Če pa bo sup uporabljalo več ljudi, se je najbolje odločiti za vsestranski sup, ki bo kakovostno športno aktivnost omogočala prav vsem, ki se z njo želijo ukvarjati.

Oprema za SUPPestra ponudba sup desk in druge SUP opreme v trgovini G-sport

V trgovini G-sport vam ponujamo pestro izbiro SUP desk, poleg tega pa lahko izbirate tudi med ostalo SUP opremo. Na voljo so prilagodljiva sup vesla, tlačilke, varnostne vrvice in celo sedalo. Vse to lahko naročite kar v spletni trgovini, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo pri nakupu supa z veseljem svetovali.

S supom družite prijetno s koristnim - ob prostih dnevih lahko uživate na vodi v sončnih žarkih, istočasno pa naredite nekaj za svoje telo in duha. Pri vadbi s supom namreč najbolj delujejo naši stabilizatorji telesa, ki skrbijo za pokončno držo in moč telesa.