Kaj pomeni zvočna izolacija?


Zvočna izolacijaZvočna izolacija pomeni izoliranje prostorov tako, da ne prepuščajo zvoka ali pa njegovo prepustnost vsaj bistveno zmanjša. Notranja zvočna izolacija sten v kombinaciji z zvočno izolacijo stropa in zvočno izolacijo tal bo učinkovito zaustavila vse zvoke iz okolice, da bodo ti ostali lepo pred vrati, vi pa boste lahko uživali v miru in tišini. Zvočna izolacija sten in drugih površin je relativno zahteven postopek, ki zahteva dobre materiale in natančno izvedbo, zato priporočamo, da se v primeru želje ali potrebe po zvočni izolaciji prostora obrnete na strokovnjaka.


Kje je potrebna zvočna izolacija sten?

Zvočna izolacija stropaZvočna izolacija sten je nujno potrebna v studiih, da preprečimo vdor vseh zvokov iz okolice, od zvočne izolacije pa lahko imate koristi tudi doma. V primeru, da živite v večstanovanjski hiši ali bloku s tankimi stenami in glasnimi sosedi, predlagamo odločitev za zvočno izolacijo sten, če se hrupni sosedi nahajajo nad ali pod vašim stanovanjem, pa bo najbolje izbrati zvočno izolacijo stropa ali zvočno izolacijo tal. Zvočna izolacija je priporočljiva, če imate majhne otroke, ki jih hrup iz sosednje sobe prebudi, zvočna izolacija sten pa je dobra ideja tudi v pralnici, tako da ostanejo glasni zvoki pralnega stroja lepo zaprti.

PREBERITE VEČ O NOTRANJI IZOLACIJI


Ostale prednosti zvočne izolacije

Po napornem dnevu se gotovo vsem priležeta mir in tišina. Le tako si lahko resnično spočijemo vse čute in se pripravimo na nov dan. Motijo nas lahko sosedi ali drugi zvoki iz okolice, še posebej, če živimo blizu prometne ceste. Zvok avtobusa ali tovornjaka najbrž nikogar ne pomirja. Ob sprostitvenem učinku ima zvočna izolacija tudi ostale prednosti. Če igrate na kakšno glasnejše glasbilo, bodo tudi vaši odnosi s sosedi boljši, če boste poskrbeli za učinkovito zvočno izolacijo sten, zvočna izolacija sten pa bo pripomogla tudi k boljši toplotni izolaciji in znižanju stroškov porabe energije. Za inovativne in ugodne rešitve glede zvočne izolacije se lahko obrnete na strokovnjake v podjetju Fibran, kjer vam bomo zmeraj skušali pomagati tako, da boste maksimalno zadovoljni.

Več o toplotni izolaciji:http://www.fibran.si/frontend/articles.php?cid=30