Izolacija je nekaj, brez česar ne more biti moderne hiše

Izolacija je v zadnjih desetletjih v gradbeništvu doživela velik razcvet. Vse več investitorjev se zaveda izrednega pomena izolacije za udobnost bivanja. Investitorji vse bolj ugotavljajo, da je toplotna izolacija dobra investicija, ki se povrne že zelo hitro z manjšimi stroški ogrevanja. Investitorji se v zadnjem času tudi vse bolj odločajo za notranjo izolacijo sten. Podjetje Fibran je vrhunski proizvajalec ekstrudiranega polistirena, po domače znanega tudi kot stirodur.

Izolacija na dolgi rok ni strošek ampak prihranek

Ste pred začetkom novogradnje, v kateri si boste uredili dom? Razmišljate, da bi kupili vrhunska okna, vrata? Si želite ravne strehe z vrhunsko hidroizolacijo? V tem primeru gotovo ni pametno varčevati s kvaliteto in debelino toplotne izolacije. Priporočamo vam XPS podjetja Fibran. Tako imenovani stirodur je zagotovo ena najbolj kvalitetnih toplotnih izolacij, saj se odlikuje s svojo trdnostjo in toplotno izolativnostjo. Še posebej je primeren za notranjo izolacijo sten, saj nobena druga toplotna izolacija nima tako visoke tlačne odpornosti kot prav Fibran XPS.

Toplotna izolacija hiše

Notranja izolacija sten pride v poštev v posebnih primerih

V primeru, da ste se odločili za gradnjo pasivne hiše je notranja izolacija sten pravilna odločitev. Ta ima namreč vlogo toplotnega ščita. Njen namen je tudi preprečitev toplotnih mostov. Toplotni mostovi so področja brez izolacije, na katerih toplota v večji meri kot na drugih področjih uhaja ven iz prostora. Toplotna izolacija namreč preprečuje, da bi toplota iz ogrevanega prostora uhajala v zunanje okolje. Zato je teoretično prav vseeno ali je izolacija na notranji ali zunanji strani. Res pa je, da stroka iz več tehtnih razlogov nedvoumno daje prednost uporabi izolacije na zunanji strani prostorov - zato ima danes vsaka hiša toplotno izolacijo fasade. V nekaterih primerih pa je notranja izolacija sten bolj smiselna. Če nek prostor na primer uporabljamo le občasno ali pa moramo v njem vzdrževati točno določeno temperaturo, je bolje, da tak prostor izoliramo z notranje strani.

Fibran.si | Izolacija Fibran XPS je prava izbira - povezave do naše spletne strani: