Kakovostni izdelki Fibran za toplotno in zvočno izolacijo hiše

Stanovanjskega objekta si preprosto ne moremo zamisliti brez ustrezne izolacije. Toplotna izolacija namreč varuje hišo pred izgubo dragocene toplote pozimi in vdorom toplega zraka poleti. Na ta način izolacija hiše poskrbi za manjša temperaturna nihanja, manjšo porabo energentov in prijetnejšo mikroklimo v bivalnih prostorih. Najpomembnejša je toplotna izolacija zunanjih sten, ki predstavlja največji delež toplotnih izgub (okoli 40%). Zelo pomembna je tudi primerna toplotna izolacija strehe, še posebej, kadar je prostor neposredno pod streho namenjen bivanju (mansardni prostori). Posebno previdnost zahtevajo izpostavljeni deli hiše (balkoni, frčade, okna in strešna okna, zunanja stopnišča), kjer lahko hitro pride do nastanka toplotnih mostov. V ponudbi podjetja Fibran Nord d.o.o. boste našli številne produkte za izolacijo hiše - vse od toplotne izolacije tal do stropa.


Toplotna izolacija strehe

Nudimo vam visokokvalitetne produkte, tako za ravne kot tudi poševne strehe. Ravne strehe delimo na pohodne in nepohodne, neprezračevane in prezračevane, obrnjene in klasične ravne strehe, vse bolj pa se uveljavljajo tudi zelene ravne strehe z rastjem. Poševne strehe se delijo glede strešno konstrukcijo na masivno grajene strehe in strehe z leseno strešno konstrukcijo. Izolacijo vedno izbiramo glede na tip strehe. Če imate pri tej odločitvi težave, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

toplotna izolacija hišetoplotna izolacija

Toplotna izolacija zunanjih in notranjih sten

Kot smo že prej omenili, je izolacija fasade izrednega pomena. Toplotne izolacijske plošče Fibran nudijo kakovosten in trajen izolacijski ovoj vaši hiši. Izolacijo sten izbiramo na podlagi želenega videza fasade, lokacije stavbe, izpostavljenosti fasade in namembnosti objekta. Posebno skrb je potrebno nameniti izolaciji okoli oken in vrat, balkonom, stopniščem, masivnim ograjam ter delom, kjer pride do stika s tlemi (kletni zidovi, fasadni cokel,...). Neogrevane prostore ločimo od ogrevanih s primerno notranjo izolacijo sten. Tako notranja kot tudi zunanja izolacija pa varujeta tudi pred prenosom hrupa in udarnim zvokom.

VEČ O NOTRANJI TOPLOTNI IZOLACIJI

Izolacija temeljne plošče

Izolacija temeljev je še posebej pomembna pri gradnji nizkoenergijskih hišah, zelo priporočljiva pa tudi pri klasičnih gradnjah. Z našimi produkti lahko izolirate tako klasične pasovne temelje kot tudi temeljno ploščo. Na potresnih območjih priporočamo izolacijske plošče FIBRANxps SEISMIC, ki objekt varujejo pred potresnimi obremenitvami.