Hidroizolacija terase mora biti položena brezhibno

Hidroizolacija terase, hidroizolacija balkona in hidroizolacija ravne strehe so izrednega pomena, a zelo pomembne so tudi hidroizolacija temeljev in hidroizolacija temeljne plošče. Hidroizolacija terase in hidroizolacija balkona sta ključni, saj gre za ravne površine, na katerih voda zastaja dlje časa. Zato je potrebno hidroizolacijo terase položiti skrbno in temeljito. Ne smemo pa pozabiti niti na zvočno izolacijo in toplotno izolacijo. Prva je pomembna še posebej pri tistih objektih, ki stojijo v hrupnih okoljih, saj konstantni hrup zelo slabo vpliva na zdravje prebivalcev, ki so zaradi bivanja v hrupnem okolju hrupu izpostavljeni večino časa svojega življenja. Slednja pa je izredno pomembna za boljše udobje in kvaliteto bivanja; na drugi strani boste z ustrezno toplotno izoliranostjo objekta tudi veliko prihranili: pozimi bodo stroški ogrevanja nižji, poleti pa bo uporaba klimatske naprave manjša.

VEČ O NAŠI HIDROIZOLACIJI TEMELJEV TUKAJ!

Hidroizolacija terase: voda vedno najde pot, če ta obstaja

Hidroizolacija terase, hidroizolacija balkona, hidroizolacija ravne strehe, hidroizolacija temeljev in hidroizolacija temeljne plošče morajo biti položene brezhibno, saj v nasprotnem primeru pride do vdora vode. Pri hidroizolaciji terase in pri hidroizolaciji ravne strehe moramo biti še posebej pozorni, saj gre za vodi nadpovprečno izpostavljene površine. Voda namreč na teh površinah zastaja dlje časa in tam lahko ostane še dolgo potem, ko padavine že prenehajo. Zato je toliko bolj nevarno, da pride do vdora vode, če hidroizolacija ni bila opravljena brezhibno. Najbolj znan rek med izolaterji je, da voda vedno najde pot. In če jo bo kje našla, jo bo zagotovo našla na ravni strehi, terasi ali pa balkonu.

hidroizolacija


Hidroizolacija balkona naj bo izvedena s kvalitetnim materialom

Če opravljate hidroizolacijo balkona, hidroizolacijo terase, hidroizolacijo ravne strehe, hidroizolacijo temeljev ali hidroizolacijo temeljne plošče, je prav, da zadevo izvedete z res kvalitetnimi materiali. Na trgu je na voljo veliko različnih proizvodov. Nekateri so visokokvalitetni, drugi povprečni, nekateri pa celo zelo slabi. Številni izolaterji že v času izvedbe tožijo, da je montaža hidroizolacije terase težka in neprijetna, ker se jim materiali mečkajo in zvijajo, ko jih obdelujejo. Zelo vprašljivo je, če bodo takšni hidroizolacijski trakovi za hidroizolacijo balkona ali hidroizolacijo terase zdržali tako dolgo kot tisti trakovi, ki so kvalitetni in so jih proizvedli ugledni proizvajalci. Prihranek pri materialu se vam tako lahko maščuje, saj bo lahko na objektu prišlo do predčasnega zamakanja. Zato pri hidroizolaciji terase vsekakor ne gre pretirano varčevati. Eno je, če vrhunski trak kupite v akciji. Drugo pa je, če kupite tretjerazredni material po standardni ceni. Lahko da razlika v ceni niti ni tako velika, a razlika v kakovosti je lahko izredna.

hidroizolacija terase


Hidroizolacijo terase naj izvajajo le odlični izvajalci

Zelo pomembno je, komu boste hidroizolacijo balkona zaupali. Še tako odličen material bo brez pomena, če bo tisti, ki hidroizolacijo balkona polaga, svoje delo opravil slabo oziroma pomanjkljivo. Zato je priporočljivo, da za montažo vedno izberete tistega izvajalca, ki se odlikuje z odličnim teoretičnim znanjem in bogatimi praktičnimi izkušnjami. Najbolje je, da izberete izvajalca po priporočilu.


Hidroizolacija balkona po predhodnem nasvetu

Vabimo vas, da se pred hidroizolacijo terase, hidroizolacijo temeljev ali hidroizolacijo temeljne plošče posvetujete z nami. Z veseljem vam bomo priporočili odlični material in odličnega izvajalca, saj želimo poskrbeti, da so naše stranke vsestransko zadovoljne. Številni gradijo le enkrat v življenju in prav je, da se tedaj stvari izidejo kar najbolje, kot se lahko. Mi bomo vsekakor dali vse od sebe, da vam bomo pri tem pomagali.