Fasadni podzidek izrednega pomena za pritlične prostore

Fasadni podzidek ali cokel pri fasadi je tisti del fasade, pri katerem kaže biti še posebej pozoren oziroma previden. Fasadne izolacije so že tako ali tako ključnega pomena za kvaliteto bivanja v objektu, saj fasada preprečuje, da bi mraz ali vročina iz okolice vdirala v objekt in tako zviševala obratovalne stroške (stroške ogrevanja pozimi in stroške klimatske naprave poleti). Fasadni podzidek ali cokel hiše pa je tisti del fasade, ki se mora poleg vseh teh nalog spopadati še z vodo, ki bi lahko v objekt vdrla iz tal v primeru močnejših nalivov meteorne vode.

Fasadne izolacija FibranFasadni podzidek je ključen za kvaliteto bivanja

Če fasadni podzidek ni dobro izoliran oziroma izdelan, se lahko zgodi, da se v notranjosti objekta v kotih in med stikom zidu in tal začne vidno pojavljati vlaga in tudi plesen. Bivanje v takem objektu zagotovo ni priporočljivo, saj plesni utegnejo biti nevarne zdravju. Vsemu temu pa se seveda lahko izognemo, če poskrbimo za primerne fasadne izolacije in še posebej za primerno fasadno izolacijo fasadnega podzidka. Če boste poskrbeli za ustrezno toplotno izolacijo fasade, se vam bo vaša nekoliko višja investicija zagotovo slej ko prej povrnila s pomočjo prihranka zaradi nižjih obratovalnih stroškov. Zaradi vsega tega je fasadna izolacija zagotovo tisti del novogradnje ali sanacije, kjer se varčevanje nikakor ne izplača.

Fasadne izolacije so najbolj kvalitetne z XPS Fibran

Pri fasadi pa ni pomembno samo to, kakšna je debelina fasadne izolacije, ampak tudi to, kakšno vrsto fasadne izolacije izberemo. Priporočamo vam, da za fasado vedno izberete toplotno izolacijo XPS Fibran, saj gre za material, ki je izredno trden, ne vpija vode, ima visoko toplotno izolativnost in je tudi časovno izredno vzdržljiv. Z XPS Fibranom bo vaša toplotna izolacija fasade najboljša fasadna izolacija. Za fasadni podzidek pa je to pravzaprav edini resnično primeren material.