Izolacija fasade hiše preprečuje toplotne izgube skozi stene

Toplotna izolacija fasade pozimi preprečuje prehod toplote iz hiše navzven in poleti od zunaj navznoter. Tako ohranja želeno temperaturo v prostorih. Navadno jo nameščamo na zunanjo stran objekta, saj lahko toplotne izgube skozi zunanje stene predstavljajo tudi do 40 odstotkov toplotnih izgub stavbe. Obstajajo pa tudi izjeme - v nekaterih primerih je možna tudi notranja izolacija sten.

V grobem ločimo tri vrste fasad: prezračevalne, neprezračevalne in kontaktne fasade. Njihova skupna značilnost mora biti pravilna izvedba in zadostna izoliranost. Toplotno izolacijo fasade oz. hiše izberemo glede na gradbeno-fizikalne značilnosti izolacije in drugih slojev zunanje stene, pri čemer upoštevamo želen videz fasade (zaključni sloj ometa, fasadno oblogo), lokacijo stavbe, izpostavljenost fasade in namembnost objekta.

Kakovostno in trajno toplotno izolacijo hiše zagotavljajo FIBRANxps toplotne izolacijske plošče za fasado. Stopničasti robovi plošč preprečujejo toplotne mostove na spojih. Reliefno oblikovane površine ter izredna razplastna trdnost plošč zagotavljajo trajnost fasadi tudi v primeru težjih oblog (kamen, keramika). Zaradi zaprte celične strukture površina skoraj ne vpija vode (manj kot 0,4%), zdrži velike tlačne obremenitve, obenem pa zagotavlja visoko toplotno izolativnost. FIBRANxps za fasade omogoča neomejene možnosti pri izbiri zaključnega sloja ometa ali zaključne fasadne obloge.

toplotna izolacija temeljne ploščeizolacija temeljev

Toplotna izolacija za pod temeljne plošče

Kakovosten neprekinjen toplotni ovoj hiše je eno od osnovnih pravil pasivne gradnje. Ravno tako kot toplotni ovoj stavbe je pomembna tudi toplotna izolacija strehe, še posebej če je prostor pod njo namenjen bivanju. Najbolj kritičen del stavbe pa se nahaja v zemlji, do katerega kasneje nimamo dostopa. Najboljšo rešitev za odličen, neprekinjeno izveden energijski ščit pod objektom omogoča toplotna izolacija FIBRANxps za pod temeljne plošče.

S tem ko izoliramo temeljne plošče, zmanjšamo možnost nastanka toplotnih mostov, hkrati pa z izolacijo dobimo masiven element, ki služi akumulaciji notranje toplote in s tem ohranjanju stabilne temperature prostora.

VEČ O TOPLOTNI IZOLACIJI TEMELJNE PLOŠČE

Notranja toplotna izolacija sten hiše

Toplotne izolacijske plošče FIBRANxps zagotavljajo tudi izjemno učinkovito izolacijo z notranje strani. Toplotno izolacijo kot primarno izolacijo z notranje strani lahko izvedemo v primeru, ko moramo umetno vzdrževati točno določeno temperaturo (hladilnice, kopališča ...) ali kadar prostore uporabljamo občasno oz. le del dneva in v konstrukciji akumulirana toplota ni koristna. Prav tako lahko notranje stene izoliramo v primeru, ko poslopja ne moremo ali ne smemo izolirati z zunanje strani ali pa želimo dodatno izolirati le določene prostore v stavbi.

S FIBRANxps toplotno izolacijo do trajnega, trdnega in učinkovitega energijskega ščita vašega doma.