Toplotna izolacija podstrešja in stropa - kako ju lahko izvedemo?

Toplotna izolacijaToplotna izolacija podstrešja je odvisna od tega, ali bo podstrešni prostor namenjen bivanju. V primeru, da podstrešni prostor ne predstavlja bivalne površine, na podstrešju ne potrebujemo urejene klime in tako se lahko toplotni izolaciji podstrešja izognemo (kljub temu moramo poskrbeti za izolacijo tal v podstrešnem prostoru). Če pa nameravamo podstrešni prostor uporabiti kot bivalno površino, se toplotni izolaciji podstrešja ne bomo mogli izogniti, saj bomo s tem dosegli ureditev klime, primerne za bivanje v podstrešnem prostoru. V podjetju Fibran vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja o izolacije podstrešnih prostorov in o toplotni izolaciji stropa, prepustite pa nam lahko tudi toplotno izolacijo fasade hiše.

VEČ O NOTRANJI TOPLOTNI IZOLACIJI

Toplotna izolacija stropa v kletnem prostoru

Toplotna izolacija stropa je priporočljiva predvsem v kletnem prostoru, saj bistveno zmanjša toplotne izgube. O toplotni izolaciji stropa v kletnem prostoru je premalo govora, kljub temu, da je le-ta zelo pomembna. Ker je toplotna izolacija stropa v kleti precej zahtevna, jo raje prepustite strokovnjakom v podjetju Fibran. S strokovnim znanjem bomo z veseljem poskrbeli tudi za toplotno izolacijo podstrešja in temeljne plošče, zato so vse vaše skrbi popolnoma odveč.

Toplotna izolacija stropa

Toplotna izolacija podstrešja in paroprepustnost

Pri toplotni izolaciji podstrešja moramo poskrbeti tudi za tako imenovano paroprepustnost, s čemer bo podstrešni prostor zagotavljal klimo, ki bo za bivanje prijetna. Pomembno je, da pri toplotni izolaciji podstrešja izberemo primerne materialne, za kar so potrebne izkušnje na tem področju. Nekateri ljudje se odločijo tudi za toplotno izolacijo cokla, ki je še posebej zahtevna, saj zahteva uporabo najboljše izolacijske plošče. Obiščite nas v podjetju Fibran, v katerem vam bomo v povezavi s posameznimi vrstami izolacije z veseljem svetovali.

PREBERITE SI VEČ O POMENU IZOLACIJE PODSTREŠJA