Toplotna izolacija ravnih streh


Izvedbe ravne strehe

Ravne strehe običajno še vedno povezujemo z industrijskimi objekti in trgovinskimi centri, vendar se zanje počasi odloča čedalje večje število ljudi. Za ravne strehe štejemo vse strehe brez ali z minimalnim naklonom. Materiali za ravne strehe so v zadnjih letih bistveno napredovali, zato je strah pred puščanjem povsem odveč.

Ravne streheGlede na namembnost jih delimo na pohodne, nepohodne in vozne. Glede na zasnovo toplotne izolacije jih delimo na tople (neprezračevane) in hladne (prezračevane). Glede na pozicijo hidroizolacije pa jih delimo na klasično grajene ravne strehe (hidroizolacija je na zunanji strani), obrnjene ravne strehe (toplotna izolacija je nad hidroizolacijo) in kombinirane ravne strehe (hidroizolacija se nahaja med dvema plastema toplotne izolacije). Po sistemu obrnjenih ravnih streh se izdelujejo tudi zelene strehe z intenzivno ali ekstenzivno ozelenitvijo.

Pri ravnih strehah je izredno pomembna pravilna izvedba detajlov, saj lahko le tako preprečimo zamakanje in preveliko obremenitev strehe. Za izvedbo ravne strehe priporočamo uporabo kvalitetnih materialov, ki bodo ravno streho varovali pred vremenskimi nevšečnostmi, UV-žarki, kislim dežjem in mehanskimi poškodbami.

Za izolacijo ravnih streh se uporablja izolacijske plošče iz ekstrudiranega polistirena, ki ne vpijajo vode, so lahke (ne obremenjujejo konstrukcije) in nudijo izjemno toplotno izolativnost. Podjetje Fibran Nord d.o.o. vam nudi visokokakovostne plošče FIBRANxps, ki bodo vaši strehi nudile trajen izolativni učinek.


Prednosti ravnih streh

Ravne strehe se ponašajo s številnimi prednostmi. Omogočajo boljši izkoristek prostora, saj lahko uporabimo prostor neposredno pod streho, v primeru pohodne strehe pa lahko pridobljeni prostor uporabimo za teraso. Ravna streha odlično uravnava mikroklimo v prostoru pod njo. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da ravne strehe z ozelenitvijo delujejo zelo naravno in estetsko. Rastline posrkajo odvečno meteorno vodo, ščitijo pred požari, čistijo zrak in preprečujejo velika temperaturna nihanja.
Na naši spletni strani si lahko dobite več koristih informacij o ravnih strehah, ki vam bodo pomagale pri izvedbi ravne strehe.

Fibran Nord d.o.o. | Ravne strehe postajajo zaradi številnih prednosti vse bolj priljubljene - povezave na našo stran: