Toplotna izolacija fasade in hidroizolacija balkona - pametno in učinkovito

Toplotna izolacija fasade vašo hišo odene v zaščitni sloj. Ta zunanji ščit nato varuje vaše stanovanje pred nezaželenimi učinki, ki jih povzročajo vlaga in nihanja v temperaturi. Prava debelina izolacije fasade bo torej poskrbela, da se bo vaš dom proti različnim vremenskim vplivom učinkovito boril v vseh letnih časih. Strokovnjaki toplotno izolacijo fasade priporočajo v vseh objektih.

Debelina toplotne izolacije fasade in nižji življenjski stroški

Toplotna izolacija fasade in drugih delov vašega doma pomeni bistveno povečanje kvalitete in udobje življenje. O tem si je enaka tudi stroka, ki je v zadnjih letih nabor znanja o pozitivnih vplivih izolacije močno razširila. Tu je bistvenega pomena tudi občutno znižanje obratovalnih stroškov, ki jo prinašajo izolacijske plošče. Ne gleda na objekt (enostanovanjska ali večstanovanjska hiša, poslovni objekt, ipd) izolacijske plošče veliko pripomorejo k nižanju porabe energije v stavbi. V primeru fasade se debelina izolacije po navadi giblje okrog 20 cm. Pri skoraj nič-energijskih stavbah se debelina izolacije fasade navadno giblje med 20 in 30 cm.

Toplotna izolacijaHidroizolacija balkona

Izolacijske plošče FIBRANxps 400-L in 500-L

Pozitivni učinki toplotne izolacije fasade so odvisni od kakovosti materiala in vgraditve. Pri tem ima na trgu občutno prednost FIBRANxps. Gre za visokokakovostni izolacijski material z dolgo življenjsko dobo. Uporabite ga lahko v primeru notranjih ali zunanjih toplotnih izolacij najrazličnejših objektov. FIBRANxps 400-L in 500-L sta na trgu prava posebnost, saj nudita popolno vodoodpornost ter sta zato primerna celo za izolacijo bazenov in hidroizolacijo balkonov.

Hidroizolacija balkona in terase - recite ne vdorom vode

Hidroizolacija vaše bivališče ščiti pred vdori vode. Tudi zanjo je najprimernejši oklep XPS. Strokovnjaki priporočajo hidroizolacijo balkona po celotnem obodu. Prav tako je izjemno priporočljiva tudi hidroizolacija terase. Pri tem moramo biti posebno pazljivi na pravilno izvedbe hidroizolacije balkona. Ob nenatančni izvedbi namreč obstaja velika nevarnost zamakanja ob steni.