Izolacija hiše in temeljev za udobno bivanje! Poskrbimo tudi za klet, streho in stene

Izolacija hiše omogoča uporabniku, ki biva v njej, zdravo in udobno bivanje. In ne samo to. Pravilno projektirana in kakovostna izolacija hiše nudi tudi velike prihranke pri porabi energije za vzdrževanje toplote v hiši. Ko se odločate za izolacijo hiše, morate dobro premisliti o tem, katere dele hiše je potrebno dobro izolirati. Skupina Fibran je eden pomembnejših proizvajalcev toplotne izolacije v Evropi. Svoje izdelke uspešno tržimo v več kot 40 državah v Evropi in po svetu. Načrtovalcem, izvajalcem in investitorjem nudimo kakovosten in trajen energetski ščit, in sicer: proizvajamo tehnično izpopolnjene in ekološko neoporečne toplotne izolacije oziroma toplotno izolacijske materiale; snujemo napredne rešitve na področju uporabe izolacij in širimo svoje tehnično znanje med razvojnike, načrtovalce, izvajalce in uporabnike; aktivno delujemo in osveščamo udeležence gradnje o ohranjanju ravnovesja v naravi in sonaravnem bivanju, s čimer zagotavljamo učinkovito rabo energije ter trajno bivalno ugodje. Če potrebujete kakovostno izolacijo hiše ali temeljev ter izolacijo kleti, strehe (ravna streha in ostali tipi streh) ali izolacijo sten, potem je Fibran izolacija edina prava rešitev za vas.

toplotna izolacija hiše

Izolacija hiše oziroma fasade: nič več toplotnih izgub

Zakaj je pomembna izolacije hiše? Toplotna izolacija fasade učinkovito preprečuje prehod toplote iz hiše navzven pozimi, poleti pa od zunaj v hišo. S primerno in kvalitetno toplotno izolacijo hiše oziroma fasade boste poskrbeli za ohranjanje primerne temperature v bivalnih prostorih. Izolacija hiše se navadno namesti na zunanjo stran hiše, saj so toplotne izgube skozi zunanje stene lahko zelo velike. Ne glede na to pa se lahko odločite tudi za notranjo izolacijo sten. Če se odločite za izolacijo hiše, poskrbite, da bo narejena kakovostno. In to vam nudimo v skupini Fibran: kakovostno in trajno toplotno izolacijo hiše, ki jo zagotavljajo FIBRANxps toplotne izolacijske plošče za fasado. Gre za izjemno kvalitetno izolacijo za vašo hišo, ki zdrži velike tlačne obremenitve, hkrati pa zagotavlja visoko temperaturno izolativnost. Omenjene izolacijske plošče ponujajo tudi neomejene možnosti pri izbiri zaključnega sloja ometa ali zaključne fasadne obloge.

Izolacija temeljev oziroma temeljne plošče

Za izolacijo hiše je prav tako pomembna izolacija temeljev oziroma temeljene plošče. Predvsem pri pasivni oziroma nizkoenergijski gradnji, kjer temeljna plošča nadomešča klasične temelje, je izolacija izredno pomembna. Vsemu temu mora biti prilagojena izolacije strehe, izolacija hiše in notranja izolacija sten. Izolacija temeljne plošče mora biti takšna, da ima visoko tlačno trdnost, v nasprotnem za tovrstno gradnjo ni primerna. Izolirana temeljna plošča predstavlja energijski ščit pod zgradbo, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov, obenem pa se z njeno pomočjo ohranja temperatura v notranjosti hiše. Izolacija temeljev je zato nujno potrebna, saj s tem preprečujemo vdor vlage v stavbo. Nezadostna in neprimerna izolacija temeljev bo povzročila njihovo propadanje, poškodbe na zidovih in odpadanje ometa. Stroški sanacije so lahko v takšnem primeru veliko večji, kot bi jih imeli s kvalitetno izolacijo temeljev.

VEČ O HIDROIZOLACIJI

Izolacija ravne strehe: manj vlage i vzdrževanje želene toplote

Ravne strehe so postale izredno priljubljene, vendar je potrebno poskrbeti tudi za primerno izolacijo ravne strehe. V primeru slabe izolacije ravne strehe lahko pride do povečanja vlage in zamakanja. S primerno izolacijo pa boste lahko popolnoma brez skrbi. Za izolacijo ravnih streh uporabljamo izolacijske plošče iz ekstrudiranega polistirena, ki ne vpijajo vode, so lahke in ne obremenjujejo konstrukcije ter nudijo odlično toplotno izolacijo.

izolacija temeljne plošče

Ali je potrebna izolacija kleti?

Konstrukcije v zemlji je prav tako potrebno primerno izolirati pred vdorom vode oziroma vlage z ustrezno izolacijo oziroma hidroizolacijo, ki jo pred zasutjem zaščitimo pred mehanskimi poškodbami. Toplotno izolacijske plošče FIBRANxps bodo poskrbele, da klet zaščitimo pred toplotnimi izgubami in preprečimo toplotne mostove. Smiselno je izolirati tako tla kakor tudi strop kleti in stene. Prav tako pa je smiselna izolacija tal v kleti. Zakaj? Za tla v stiku s terenom obstaja večja možnost navlaževanja. Naše toplotno izolacijske plošče pa ponujajo odlično toplotno izolacijo kleti tudi v zelo vlažnem okolju. Tla v kleti pa toplotno izoliramo z nosilnejšo toplotno izolacijo, saj so obremenitve tovrstnih prostorov običajno večje.