Zvočna izolacija sten in vrat - ko hrup postane preteklost


Zvočna izolacija sten predstavlja učinkovito in ugodno rešitev, kadar se po napornem dnevu v lastnem domu zaradi motečega hrupa, ki prihaja od zunaj ali iz sosednjega stanovanja, ne moremo sprostiti. Ker takšnega hrupa ne moremo kar tako zadušiti ali se ga kakor koli drugače znebiti, je najbolj smiselna rešitev , vrat in stropa. Pri tem je potrebno poskrbeti, da je kakovostno izvedena. Pozvočna izolacija stenstanovanju se širijo različni zvoki in kadar gre za veččlansko gospodinjstvo, so lahko ti dejavniki zelo moteči. Kadar en član družine potrebuje mir in tišino, da se lahko v miru pripravi na test v šoli oziroma opravi službeno opravilo, drugi član družine posluša glasno glasbo, igra inštrument ali kakorkoli drugače povzroča hrup. Zvočna izolacija sten in vrat v stanovanju dolgoročno pozitivno vpliva tudi na odnose med družinskimi člani in izboljša kakovost bivanja, zato je nanjo najbolje pomisliti že v primeru novogradnje, pa tudi pri obnovah starejših objektov se lahko odločimo za ta pomemben korak.


Investicija v kvalitetnejše bivanje, ki je ne bomo obžalovali


Zvočna izolacija stropa, sten in vrat nima ene same funkcije, temveč ima kar 2 funkciji. Kjer je stopnja zvočnega hrupa zelo visoka, preprečuje vdor zvokov iz zunanjega okolja v notranjost, poleg tega pa je namenjena tudi preprečevanju vdiranja hrupa iz sosednjih prostorov oziroma stanovanj. Če se želimo po napornem dnevu v šoli ali službi v svojem domu dobro počutiti, zagotovo potrebujemo malce miru. Z se znebimo tveganja, ki ga povzročajo nadležni zvoki človeškemu zdravju - negativen vpliv na našnotranjo zvočno izolacijo stene počutje in zdravje dolgotrajno vodi v razvoj kroničnega stresa ali celo resnejših obolenj. Zahvaljujoč zvočni izolaciji vrat in sten bomo odpravili težave z nespečnostjo, slabšo koncentracijo, nenehno napetost in moteno pomnjenje pri učenju oziroma pri delu. V skrajnem primeru ima hrup moteč vpliv na srčno-žilni sistem, kadar je zelo močan, pa lahko povzroči tudi slabši sluh ali izgubo sluha. Za večjo kakovost bivanja je mogoče pravočasno poskrbeti z notranjo zvočno izolacijo sten.


V večstanovanjskih objektih je še posebej učinkovita


Bivate v enem izmed večstanovanjskih objektov? Potem zagotovo veste, o čem govorimo. Sosedje so lahko neverjetno hrupni, vsega tega hrupa pa smo deležni tudi mi. To je še posebej nadležno, če smo se pravkar vselili v novo stanovanje. Zvočna izolacija vrat in sten je ena izmed najugodnejših rešitev za izogib hrupu, ki nas vsak dan na takšen ali drugačen način spravlja v slabo voljo. Življenje v nenehnem stresu kmalu pusti resne posledice na našem zdravju, zvočna izolacija sten pa stanovalcem pomaga ohraniti mirne živce in koncentracijo pri delu ali učenju. Nikar se ne prepirajmo s sosedi, saj to ni dolgoročna rešitev, ki nas bo zaščitila pred hrupom. Edina celostna rešitev je zvočna izolacija sten in vrat, pri čemer se nam investicija dolgoročno obrestuje tudi v finančnem smislu.

Zvočna izolacija vrat ceneZvočna izolacija sten v stanovanju
Za vas smo poiskali najustreznejšo rešitev


V podjetju Fibran Nord smo specializirani za tovrstna opravila, zato bomo še v tako zahtevnem primeru znali svetovati in poiskati primerno rešitev. Zvočna izolacija sten in vrat zahteva premišljeno izbiro kombinacije najboljših materialov vrhunske kakovosti in kupcu dostopne cene, ki prepriča mnoge lastnike stanovanj oziroma objektov. FIBRANxpe je penjena ekstrudirana folija turkizne barve potrebna za zaščito pred širjenjem udarnega (pohodnega) zvoka med trdnimi elementi podne površine ter stropno ali stensko konstrukcijo. Če si tudi vi želite poiskati rešitev pred hrupom enkrat za vselej, nas o zvočni izolaciji sten povprašajte v podjetju Fibran Nord. Miren spanec in življenje harmoniji s preostalimi družinskimi člani je nekaj, kar lahko dosežemo skupaj!

IZDELAVA ZELENE STREHE

VGRADNJA IZOLACIJE