Toplotna izolacija balkona Fibran

Toplotna izolacija balkona je bistvenega pomena, če želimo, da bo imel balkon dolgo življenjsko dobo in da ga ne bo potrebno sanirati že po nekaj letih. Včasih lahko predstavlja izolacija balkona izziv, sploh če imamo na voljo premalo prostora za namestitev toplotne izolacije balkona, če je za namestitev izolacije balkona premalo prostora nad vrati, če ni toplotne izolacije z vrha ipd. A se rešitev zmeraj najde. Fibran je vodilno podjetje na svojem področju v Evropi. Ukvarjamo se z zunanjo in notranjo izolacijo hiše, hidroizolacijo ravne strehe ali klasične poševne, z izolacijo temeljev, z izolacijo zastekljenega balkona, s hidroizolacijo balkona z zunanje strani ter z izolacijo balkona z notranje strani. Razvili smo visokokakovostne izolacijske plošče FIBRAN, ki učinkovito varujejo vsak objekt pred zunanjimi vplivi, številne izkušnje s toplotnimi izolacijami balkona in drugih površin pa so garancija za natančno in dobro opravljeno delo.

izolacija balkona z notranje stranitoplotna izolacija

Zakaj je izolacija balkona pomembna?

Balkoni in terase so sestavni elementi zgradbe, zato zahteva izolacija balkona prav tako dober premislek kot izolacija ostalih delov, če želimo, da bo dolgo časa opravljala svojo funkcijo zaščite. V primeru nepravilne ali nezadostne toplotne izolacije balkona lahko hitro pride do zamakanja, odstopanja ali odpadanja ometa ter razslojevanja fasade.

PREVERITE TUDI IZOLACIJO KLETNEGA STROPA

Kako poteka toplotna izolacija balkona?

Balkon pomeni preboj toplotnega ovoja fasade, zato je dobro, da izolacija balkona vključuje zaščito po celotnem obodu. Lahko se odločimo za toplotno izolacije balkona po principu ravne strehe, pri čemer na pohodni površini uporabimo FIBRANxps 300-L plošče, na obodu in plafonu pa FIBRANxps ETICS GF, ki jih nato obdelamo po sistemu ometane ETICS fasade. Pazimo tudi na hidroizolacijo balkona, s čimer preprečimo zamakanje.Toplotna izolacija balkona ni značilna le za novogradnje, sanirati je mogoče tudi že obstoječ balkon, kar pripomore k večji energetski učinkovitosti celotne zgradbe, izvajamo pa tudi izolacijo zastekljenega balkona, s čimer pridobimo še en prostor v hiši, ki je uporaben tudi v hladnejših mesecih.V podjetju Fibran smo vam na voljo za vsa vprašanja. Strokovno vam bomo svetovali ter gotovo našli rešitev tudi za vaš objekt. Več preberite tukaj:https://www.vsi.si/fibran/izolacija-sten