Toplotna izolacija temeljne plošče za kakovost bivanja

Toplotna izolacija temeljne plošče je prav tako pomembna, kot sta denimo pomembni toplotna izolacija strehe in toplotna izolacija fasade. Te tri vrste izolacije so tiste, ki nosijo glavno težo pri izolaciji objekta. Toplotna izolacija temeljne plošče pa je le ena od možnih izolacij na spodnjem delu hiše. Poleg toplotne izolacije temeljne plošče se lahko odločite tudi za izolacijo temeljev in za toplotno izolacijo tal. Vsekakor je temeljna plošča in njena okolica tisti del hiše, ki mu velja v smislu toplotne izolacije posvetiti še posebej veliko pozornosti. To se nam bo zagotovo vsestransko obrestovalo.

Toplotna izolacija temeljne plošče je prvi ukrep

Temeljna plošča je prvi del hiše, ki ga postavimo. Najbolje je, da že tu začnemo z dobro izolacijo, ki je ključna za visoko kvaliteto življenja in dobro počutje ljudi, ki bodo v objektu živeli. Najprej poskrbimo za izolacijo temeljev, da bi se izognili morebitnim toplotnim mostovom. Nadaljujemo s toplotno izolacijo temeljne plošče, ki jo lahko položimo pod temeljno ploščo. Tako bo vaša temeljna plošča kvalitetno in celovito izolirana. Na koncu zaključimo še s toplotno izolacijo tal, preko katere potem zabetoniramo estrih.

Toplotna izolacija temeljne ploščetoplotna izolacija tal

Toplotna izolacija tal je pomembna za dobro počutje

Toplotna izolacija tal je pomembna, saj z njo onemogočimo, da bi hlad skozi tla seval v naše noge in spodnji del telesa. Armiranobetonska temeljna plošča je hladna že sama po sebi, zemlja pod temeljno ploščo pa je še posebej v zimskem času hladna in vlažna. Zato seveda pozimi med bivanjem v spodnji etaži v nogah občutimo neprijeten hlad, če objekt ni ustrezno toplotno izoliran. Temu se seveda lahko zlahka izognemo s pomočjo kvalitetne toplotne izolacije toplotne izolacije temeljne plošče in toplotne izolacije tal. Tako bomo poskrbeli, da ne bo prav nobenih toplotnih mostov, kar se bo zagotovo poznalo ne le pri našem udobju bivanja, ampak tudi pri manjših stroških ogrevanja.