Strešna izolacija za ugodne bivalne razmere pod streho

Izolacija ravne streheKakovostna strešna izolacija ravne ali poševne strehe je bistvenega pomena za energetsko učinkovitost stavbe. V primeru neustrezne izolacije se namreč lahko znatno povečajo poraba energije za ogrevanje objekta in s tem povezani stroški. Dobra toplotna izolacija strehe bo v zimskih mesecih preprečila odvajanje toplote, poleti pa bo preprečila pretirano segrevanje stavbe. Še zlasti pa je kakovostna strešna toplotna izolacija pomembna takrat, kadar je podstrešni prostor namenjen bivanju (mansarda). Če v prostoru pod streho ne bivamo, pa je treba izolirati le tla podstrešnega prostora, saj bomo s tem preprečili uhajanje toplote prek stropa zgornjega nadstropja.

Cena za toplotno izolirano streho je odvisna predvsem od izbora kritine, strešnih folij, pritrdil in izolacije. Na splošno velja pravilo, da več kot daš, več imaš, zato je dobro razmisliti o višini investicije in izboru materiala. Zavedati pa se moramo, da sam izbor materiala še ne zagotavlja dolgotrajnosti in pravilnega delovanja vaše strešne površine, ampak je to v veliki meri odvisno tudi od izvajalca.

Toplotna izolacija poševne strehe

Kot toplotnoizolacijski material se najpogosteje uporablja ekstrudirani polistiren (XPS), ki ima edinstvene lastnosti, saj praktično ne vpija vode, hkrati pa zdrži velike tlačne obremenitve. Odlikuje ga tudi visoka toplotna izolativnost.

Masivne strešne konstrukcije (armirano betonsko ploščo, masivne panele ali streho, grajeno z opečnimi polnili) toplotno izoliramo z zunanje strani ali pa v kombinaciji, torej delno zunaj, delno znotraj. Z zunanje strani lahko izolacijo polagamo s pomočjo letev ali pa jo lepimo. Prav tako lahko korce lepimo tudi neposredno na toplotno izolacijo FIBRANxps 300 C.

Skeletne konstrukcije, med katere sodi tudi lesena strešna konstrukcija, pa toplotno izoliramo s kombinacijo materialov. Med toge elemente namestimo prožno toplotno izolacijo, da ne pride do toplotnih mostov, s spodnje ali z zgornje strani špirovcev pa strešno konstrukcijo lahko doizoliramo s trdnimi izolacijskimi ploščami FIBRANxps.

Za učinkovito izolacijo streh gospodarskih in neogrevanih objektov pred zunanjimi vplivi hladu in vročine bodo poskrbele FIBRANxps MAESTRO.

Pomembna tudi izolacija ravne strehe

Izolacija ravne strehe je ravno tako pomembna kot pri poševni strehi, saj so toplotne izgube skozi njo lahko zelo velike. Eno najzanesljivejših kakovostnih rešitev za toplotno izolacijo ravnih strešnih konstrukcij predstavlja sistem obrnjene ravne strehe. Pri tej izvedbi se toplotno izolacijske plošče FIBRANxps položijo preko hidroizolacije in jo na ta način ščitijo pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi vplivi.

Izolacija strehe FIBRANxps za ravne in poševne strehe predstavlja trajen, trden in učinkovit energijski ščit.

Fibran Nord d.o.o. | Strešna izolacija, izolacija ravne strehe, izolacija poševne strehe- povezave do naše spletne strani: