Najboljša notranja izolacija sten hiše in izolacija balkona z notranje strani

Izolacija notranjih sten je potrebna v določenih primerih, navadno pa zadošča, če izolacijo namestimo na zunanjo stran objekta. Notranja izolacija hiše izredno učinkovito preprečuje nepotrebne toplotne izgube in velikokrat je prav izolacija notranjih sten oziroma izolacija stene z notranje strani edina rešitev. Če gre za obnovo starih objektov ali hiš, ki so pod spomeniškim varstvom, potem je primerna tudi notranja izolacija. Izolacija notranjih sten pa se lahko izvede tudi v nekaterih drugih primerih, kot je na primer, če moramo v prostoru vzdrževati točno določeno temperaturo, kadar želimo dodatno izolirati določene prostore, kadar zunanja izolacija ni mogoča itd. Ne glede na to, kakšno toplotno izolacijo potrebujete, za fasado, streho ali vas mogoče zanima izolacija balkona, Fibran izolacije predstavljajo najbolj učinkovito rešitev za vas.

Notranja izolacija hiše s kakovostno toplotno izolacijo FIBRANxps ETICS

Izolacija stene z notranje strani je lahko kakovostna le, če izberete primerno toplotno izolacijo. Notranje stene lahko hitro in učinkovito izoliramo s toplotno izolacijo FIBRANxpsETICS. Izkazala se je, namreč, kot odločna rešitev za izolacijo sten in stropa hladne kleti. Ekstrudiran polistiren (XPS) ima namreč edinstvene lastnosti, saj ne vpija vode (manj kot 0,4 %), zdrži velike tlačne obremenitve, hkrati pa se lahko pohvali z visoko toplotno izolativnostjo. Kontaktirajte nas, če potrebujete kakovostno, učinkovito in trajno izolacijo vašega doma. S pomočjo naših inovativnih izolacijskih plošč lahko dosežemo, da bodo toplotne izgube minimalne, bivanje v prostorih pa bolj prijetno in udobno.

notranja izolacijanotranja izolacija hiše

Kaj nam ponuja notranja toplotna izolacija

Notranja izolacija ponuja veliko ugodja. Temperatura povišane notranje toplotno izolirane stene je približno enaka temperaturi zraka, zato v samem prostoru ni čutiti strujanja. Prav zaradi tega je za enako ugodje temperatura zraka lahko tudi nekaj stopinj nižja kot pri zunaj izoliranih stavbah. K temu občutku pripomore že nekaj centimetrov toplotne izolacije. Izolacija notranjih sten lahko ostane vidna, prevlečemo jo u ometom ali pa obložimo z mavčno kartonskimi ploščami.

Izolacija notranjih sten hiše kot dopolnitev zunanje toplotne izolacije

Mnogi investitorji se poleg zunanje izolacije odločijo tudi za notranjo. Še posebno v primerih, ko želijo odpraviti toplotne mostove, ki so nastali s samo gradnjo. Eden od toplotnih mostov je lahko balkon, zato je priporočljiva izolacija balkona z notranje strani in tudi zunanje. Izolacija sten je lahko tudi odlična zvočna izolacija, še posebno, če živite v večstanovanjski hiši ali bolj hrupnem okolju. Zvočna izolacija ima lahko dvojno funkcijo, in sicer preprečuje vdor zvoka iz okolja v prostore, obenem pa preprečuje vdor hrupa iz sosednjih prostorov. Poleg sten priporočamo predvsem zvočno izolacijo stropa, ki je še posebno koristna v večstanovanjskih objektih.

VEČ O IZOLACIJI STEN

Kakšna toplotna izolacija je primerna za moj dom?

Če ste šele v fazi gradnje hiše, je nujno dobro premisliti, kakšna bo toplotna izolacija fasade, strehe, podstrešja, kleti, temeljne plošče itd. Če boste že pri samem načrtovanju dobro premislili o izolaciji, potem bo odločitev za izvajalca veliko lažja. Nepravilno izvedena notranja ali zunanja izolacija lahko prinese kar nekaj nevšečnosti, zato je izredno pomembno, da izberete kakovostnega izvajalca. Pri tem pa ni pomembno samo to, kakšentoplotnoizolacijski materialbomo izbrali, potrebno je poznati področje gradbene fizike in celotno sestavo stene, na kateri nameravamo izvesti notranjo ali zunanjo izolacijo, saj se je samo na tak način mogoče izogniti toplotnim mostovom, na katerih se kasneje prične nabirati vlaga, pojavi pa se lahko tudi plesen. V naši ponudbi imamo samo vrhunske izolacijske plošče zatoplotno izolacijo, ki so izdelane iz ekstrudiranega polistirena. Ponašajo se z izjemnimi izolativnimi lastnostmi in so kos tudi relativno visoki vlagi. Ker so plošče izdelane na preklop, je delo z njimi lažje in hitrejše. Sedaj lahko samo poskrbite za prijetno mikroklimo v prostoru s toplotno izolacijo, in sicer z našimi izolacijami, ki vas bodo varovale pred hladom pozimi in vdorom vročine poleti, hkrati pa bodo preprečila nastanek plesni in kondenza.