Izolacija strehe še posebej pomembna, kadar so pod njo bivalni prostori

Izolacija strehePravilna in kakovostna izolacija strehe bo v zimskih mesecih preprečila odvajanje toplote, v poletnih mesecih pa bo preprečila pretirano segrevanje stavbe. Pri izdelavi toplotne strešne izolacije je treba paziti na zadostno debelino toplotne izolacije ter na njeno ustrezno namestitev glede na izbrano rezervno kritino in odločitev glede parne zapore. Kakovostno in trajno toplotno izolacijo strehe zagotavljajo toplotne izolacijske plošče iz ekstrudiranega polistirena (XPS), ki ga odlikujejo edinstvene lastnosti, med temi tudi visoka toplotna izolativnost. Material prav tako ne vpija vode (manj kot 0,4%), in zdrži velike tlačne obremenitve.

Dobra izolacija pa ni pomembna samo pri poševni strehi. Je tudi pogoj za izdelavo terase ali zelene strehe. Zelena streha prinaša tako estetske kot praktične prednosti, zato je kakovostna in učinkovita toplotna izolacija nujna. Trajno, učinkovito in vsestransko uporabno rešitev predstavlja obrnjena ravna streha, kjer se toplotna izolacija FIBRANxps položi preko hidroizolacije in jo na ta način ščiti pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi vplivi.

Če v prostoru pod streho ne bivamo, izolacija strehe ni potrebna. Uhajanje toplote prek stropa zgornjega nadstropja bomo preprečili z izolacijo tal podstrešnega prostora.

Izolacija strehe možna tudi z notranje strani

Čeprav je strešno izolacijo najbolje namestiti z zgornje strani, jo je v nekaterih primerih možno namestiti tudi z notranje (spodnje) strani. Pri notranji toplotni zaščiti je bolj kot pri katerikoli drugi uporabi izolacije pomembno, za kateri material in tip izolacije se odločimo in kakšno je zaporedje slojev. Izolacijo lahko nato vgrajujemo tesno do zgornjih slojev, vsi pa si sledijo v enakem zaporedju kot pri nameščanju izolacije z zgornje strani.

Če je v mansardi dovolj višine, lahko vgradimo debelejši sloj izolacije ali pa se odločimo za tanjši material z boljšimi toplotnoizolativnimi lastnostmi in s čim nižjo toplotno prevodnostjo. Vgrajeni toplotnoizolacijski material je treba ustrezno zaščititi s parno oviro ali zaporo, vse stike pa dobro zatesniti z lepilnimi trakovi in tesnilnimi masami.

Izolacija strehe - cena odvisna predvsem od materiala in izvajalca

Cena za toplotno izolirano streho je odvisna predvsem od izbora kritine, strešnih folij, pritrdil in izolacije, pa tudi od tega, ali se bo streha izolirala z zunanje ali z notranje strani. Na splošno velja pravilo, da več kot daš, več imaš, zato je še pred izborom dobro razmisliti o višini investicije in izboru materiala. Prav tako se moramo zavedati, da dobra izolacija strehe ni odvisna samo od dobrega materiala, ampak tudi od izvajalca, ki bo izolacijo pravilno namestil.

Obiščite Fibran Nord d.o.o. in preverite tudi široko ponudbo ravnih streh, poševnih streh ter možnosti izolacije streh!

Fibran Nord d.o.o. | Izolacija strehe, izolacija strehe z notranje strani, izolacija strehe cena - povezave do naše spletne strani: