Izolacija strehe

Pomen kvalitetne izolacije strehe

Streha predstavlja poleg fasade enega največjih delov hiše. Zaradi njene velikosti lahko skoznjo izgubimo tudi veliko količine toplote (celo eno tretjino). Kakovostna strešna izolacija je izrednega pomena, saj bistveno zmanjša porabo energije za ogrevanje in ohlajevanje objekta. Posebej previdni moramo biti, če se neposredno pod streho nahaja bivalni prostor (mansarda). Bivanje v teh prostorih bi bilo brez ustrezne izolacije strehe zaradi velikih temperaturnih nihanj skorajda nemogoče. Debelina izolacije strehe mora biti bistveno večja kot pri zidovih, saj so sami strešniki zelo slabi izolatorji, kovinski pa delujejo celo kot prevodniki. Toplotna izolacija je običajno debela od 20 do 25 cm, odvisno od materiala.

Izolacijo običajno vgrajujemo z zunanje strani, vendar je v določenih primerih možna oz. smiselna zgolj izolacija strehe z notranje strani. Takšnim streham pravimo »hladne strehe«. Izolacijo v tem primeru lepimo po celotni površini. Za hladno streho se odločamo predvsem takrat, ko je vzdrževanje enakomerne temperature v določenem prostoru pomembnejše od akumulacije notranje toplote ali hladu v celotni masivni konstrukciji. Med takšne primere sodijo hladilnice, kleti in kopališča. Za izolacijo strehe z notranje strani se odločamo tudi v primeru adaptacije že obstoječe strehe ali takrat, ko bi naknadno radi uredili mansardne prostore.


Ponudba podjetja Fibran - izolacija strehe po ugodnih cenah

Izolacija strehe z notranje strani

Podjetje Fibran vam nudi kvalitetne izolacijske plošče, ki so primerne tako za poševne in ravne kot tudi zelene strehe. Odlikujejo jih lahkost, trdnost, dolga življenjska doba in izjemna toplotna ter zvočna izolativnost. Izolacijske plošče FIBRANxps so izdelane iz ekstrudiranega polistirena, ki ne vpija vode in kljub tankosti nudi presenetljivo dobre izolativne lastnosti. Tip izolacijskih plošč izbiramo glede na vrsto strehe in predvidene obremenitve. V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri primernih izolacijskih plošč za izolacijo terase, zelene strehe ter ravne ali poševne strehe se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali. Cena izolacije strehe se razlikuje od primera do primera in je odvisna od večih kriterijev, zato nam lahko pošljete podatke o vaši konkretni situaciji in z veseljem vam bomo poslali informativni izračun.


Fibran Nord d.o.o. | Izolacija strehe je enako pomembna kot izolacija fasade - povezave na našo stran: