Izolacija hiše: fasadna izolacija in kakovostna izolacija temeljev, terase in sten!

Izolacija hiše in ostalih objektov mora biti pravilno projektirana in kakovostno izvedena. Le na tak način namreč lahko zagotovimo ne le udobno in prijetno bivanje v prostorih objekta, temveč tudi prihranek pri porabi energije za ogrevanje ali ohlajanje. Toplotna izolacija hiše, ki je izvedena kakovostno, omogoča, da toplota v zimskih dneh ne uhaja iz prostorov, v poletnih dneh pa preprečuje pregrevanje prostorov. Zato je že pri samem načrtovanju hiše potrebno dobro premisliti tudi o kakovostni toplotni izolaciji hiše. Za hišo je izredno pomembna fasadna izolacija oziroma izolacija zunanjih sten objekta. Poleg tega pa je pomembna tudi toplotna izolacija strehe, ne glede na to, ali imate ravno ali poševno streho. Podobno kot ravno streho je potrebno dobro izolirati tudi balkone in terase. Ne smemo pa pozabiti tudi na izolacijo sten in izolacijo temeljev. Mogoče sprva nekoliko večja investicija v izolacijo hiše se vam bo povrnila v doglednem času, saj boste z dobro izolirano hišo ogromno prihranili, saj boste poskrbeli, da bodo toplotne izgube minimalne. Skupina Fibran vam ponuja visokokakovostne toplotne izolacije, ki predstavljajo varen, trajen in učinkovit energijski ščit. Skupaj z vami bomo na podlagi natančnih izračunov načrtovali primerno izolacijo vaše hiše.

Izolacija hiše in temeljev


Zakaj izolacija hiše ali temeljev FIBRAN?


Skupina Fibran je eden najpomembnejših proizvajalcev toplotne izolacije v Evropi, ki svoje izdelke trži v več kot 40 državah v Evropi in drugod po svetu. Skupina Fibran nudi načrtovalcem, izvajalcem in investitorjem kakovosten, predvsem pa trajen energijski ščit v obliki kvalitetnih toplotno izolacijskih plošč, ki so namenjene različnim aplikacijam, tudi najbolj zahtevnim. Proizvodnja tehnično izpopolnjenih in ekološko neoporečnih toplotno izolacijskih materialov, snovanje naprednih rešitev na področju uporabe izolacij in odgovorno širjenje tehničnega znanja med načrtovalci, izvajalci in uporabniki, aktivno delovanje in osveščanje udeležencev gradnje o ohranjanju ravnovesja v naravi in sonaravnem bivanju - vse to so atributi skupine, ki vam ponuja visokokakovostno izolacijo za vašo hišo in ostale objekte. Izolacija temeljev, izolacija fasade ali notranja izolacija - za vse poskrbimo mi, da vam ne bo potrebno skrbeti!


Izolacija temeljev in temeljne plošče


V zadnjem času izredno priljubljena nizkoenergijska in pasivna gradnja ima namesto klasičnih temeljev temeljno ploščo. Temu mora biti prilagojena celotna izolacija hiše. Pri nizkoenergijski gradnji je zaželeno, da se izolira celoten ovoj stavbe, torej moramo poskrbeti za izolacijo temeljev v celoti. Pod pasovnimi ali točkovnimi temelji je zahtevana izjemno visoka tlačna trdnost toplotne izolacije zaradi koncentrirane točkovne ali linijske obremenitve. Pri tej odločitvi je obvezna presoja projektanta statika. V primeru nizkoenergijskega objekta se projektanti raje odločijo za bolj ekonomično in enostavnejše temeljenje na temeljni plošči, ki omogoča toplotno zaščito brez toplotnih mostov. Izolacija temeljev pasivne hiše oziroma armaturne plošče mora biti takšna, da ima dovolj visoko tlačno trdnost, sicer za tovrstno gradnjo ni primerna. Temeljna plošča je energijski ščit pod zgradbo, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov, obenem pa se z njeno pomočjo ohranja temperatura v notranjosti stavbe.

Izolacija temeljev cena


Ali je potrebna izolacija terase?


Če ima objekt teraso, balkon ali ložo, je poleg izvedbe hidroizolacije smiselno razmisliti tudi o namestitvi toplotne izolacije. V primeru nekakovostne izolacije ali brez nameščene izolacije prihaja na fasadnem ovoju stavbe do toplotnih mostov. Zato priporočamo, da v primeru, da imate balkon ali teraso razmislite o toplotni izolaciji terase. Priporočamo, da se izolirajo vse površine terase, pri tema pa smo mnenja, da je sistem obrnjene strehe zaradi trajnosti hidroizolacije več kot dobrodošel.


Izolacija fasade hiše - učinkovita in trajna zaščita objekta


Pri izolaciji hiše je izredno pomembna izolacija fasade, kajti le-ta omogoča učinkovito zaščito, trajnost in estetski izgled pri načrtovanju fasadnega ovoja. FIBRANxps fasadne izolacije imajo vrsto posebnih gradbeno-fizikalnih lastnosti, ki zagotavljajo kakovosten in trajen toplotno izolacijski ovoj stavbe. Na ta način pripomorejo k trajni in učinkoviti zaščiti vašega doma. Izolacija sten oziroma zunanjih sten pomeni pomemben korak k varčni, udobni in prijetni klimi v vaši hiši.

VEČ O IZOLACIJI RAVNE STREHE

IZOLACIJA STREŠNE POVRŠINE